| kUppYo a întrebat:

Bunaseara!
Am si eu nevoie de un sfat de la cei care au facut operatii de genul "rinoplastie si deviatie de sept" avand in vedere ca sunt in a 12 zi de la operatie!
Cam cat tine umflatura din varful nasului?
Am voie sa ies pe afara daca este frig ( acoperit cu fularul )?
Ce se intampla daca ies afara pe frig dar protejat cu fularul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Salut -eu am fost la ORL si mi-a recomandat sa fac cauterizare la nari, si daca nu merge sa imi faca operatie de deviatie de sept.
Am in permanenta nasul infundat de vreo 2 ani, si nu il pot desfunda decat cu sparyuri. Mie mi-e cam teama sa ma duc la operatie.
Doctorul mi-a spus si ceva de rinita alergica, ba ca sa imi faca o cauterizare, ba operatie de deviatie de sept- nici eu nu mai inteleg nimic.
Mi-a dat niste antialergice.
Scuze ca iti spun problema mea, dar ma aflu aproape in aceeasi sitatie cu tine( eu am deviatie de sept la nara stanga) dar mi-e frica sa fac operatia.si cred ca si rinita alergica -mereu am nasul infundat.
La tine care a fost problema -cum de ai ajuns la doctor?

| kUppYo explică (pentru SaveTheNature):

Eu am avut deviatie de sept tot pe nara stanga. Ma infundam pe timpul iernii tot timpul abia de mai puteam sa respir si tot la fel cu sprai reuseam cat de cat 2 3 ore sa respir bine pe zi! Sfatul meu este sa te duc sa faci operatia pentru ca mari dureri nu sunt! Ai anestezie totala si nu simti absolut nimic singura chestie nasoala este ca o sa respir pe gura cam 5 zile si cand o sa iti scoata mesle din nas ( sentimentul este de extra gadilare in nas si iti dua lacrimile instantaneu nu este durere ) dupa care o sa iti revii usor usor!

| Netbaidaniel a răspuns (pentru kUppYo):

Salut! Am facut operatia de, deviatie de sept, si am o luna de cand am fost operat si nu mi se desfunda nasul complet..am mers la controale si doctorul a spus ca totul este bine..pe timp de zi respir cat de cat bine.dar noaptea mi se imfunda..stie cineva e normal dupa o luna sa mi se imfunde in fiecare noapte?

| Empathizer a răspuns:

Citeste si respecta indicatiile din biletul de externare din spital. Umflatura poate dura pana la 3 saptamani-1 luna.

| Andrede a răspuns:

Prietena mea cea mai buna a descoperit clinica Dr. Calin Dobos. Si-a facut operatie de rinoplastie si acum are nasul perfect pentru fata ei. Are un aspect al fetei foarte placut, este mereu bine dispusa, si face haz de necaz cand se uita la pozele in care avea nasul borcanat si deformat. Daca aveti probleme cu forma nasului, apelati cu incredere la Dr. Dobos. Mai multe detalii gasiti pe www.drdoboscalin.ro