| lory14 a întrebat:

Bunica mea are reumatism. As vrea sa stiu care este cauza aparitiei acestei boli si cum se poate vindeca pentru totdeauna.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Reumatismul este o boala degenerativa, adica apare ca urmare a uzarii articulatiiilor din cauza folosirii indelungate. Din pacate nu exista tratament, modificarile fiind ireversibile si de netratat. Cu fizioterapie si antiinflamatoare se asigura confortul vietii (adica scaderea durerilor), o mobilitate cat mai buna si o evolutie cat mai lenta a leziunilor spre imobilizare.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Reumatismul este o boala degenerativa, adica o boala care distruge incheieturile mainilor, umerilor, piciorelor.Rar de tot si doar la oameni tineri am auzit de vindecare.Medicamentul de baza este aspirina, care face foarte rau la stomac.Boala o duci pe picioare toata viata cu dureri in special toamna si primavara dar si la schimbarea vremii.

Stefan
| Stefan a răspuns:

În acest privinta sunt un om bogat, am cocsartroza, gonartroza, am momente cand durerile sunt ingrozitoare, ma duc in fiecare an la tratament in statiuni care trateaza aceasta boala. Tot timpul am in casa medicamente pentru ameliorare dar durerea se accentuiaza de la an la an. Folosesc ''puterea ursului'' care este un gel foarte puternic cu efecte de incalzire si mai fac electroterapie la cabinetele particulare sau la spital. Reumatismul este o afectiune a sistemului articular cu derei articulare.

| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

Uite un link unde poti vedea cauzele aparitiei si remedii simple sau tratament medicamentos. http://www.sanatate.org/boli/reumatismul.php

| Altu a răspuns:

Nu face tu la 14 ani pe doctorul cu ea. Si bunicile mele au. Sunt tratamente care amelioreaza, trebuie dusa la doctor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da-i bunicii tale ketonal e bun pentru reumatism.
Numai bine!