Întrebare recomandată | Cris06 a întrebat:

Bunna! Ma doare foarte tare gatul abia daca pot manca! Desi iau pastile. Stiu ca daca tusesti tare iti pui cartofi sau sare calda la gat, stiti ceva asemanator pentru durere va rog mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Miere de albine cu lamaie si evita tot ce este acru si sarat, alimentele consistente solide.Mananca supe calde si lactate. Ceai cald, nu fierbinte! O noapte linistita!

| 0rlando a răspuns:

Fă gargară cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă caldă pentru a curăța zona de bacterii și bea ceaiuri calde, de preferat de lămâie.
Atenție, calde, nu fierbinți!
Dacă bei ceai fierbinte, nu faci altceva decât să amplifici iritația.

| StewartCassie a răspuns:

Buna. Mierea ajuta, dar nu in cantitate mare. Mai bine mergi la un control, daca zici ca iei pastile si tot te doare.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Ce tratament ai primit de la medic?

Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti" se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă ( aşa cum ştiai ), miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...

Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.

Să-mi spui ce tratament ai primit de la medic, de câte zile îl iei şi pentru câte zile ţi-a fost prescris.

| AnnaAnnne a răspuns:

Ia strepsils, propolisul mai este f.bun pentru gat, ia un sirop pentru gat mie asa mi.a trecut durereahappy

| Andr3y007 a răspuns:

Ceai,miere si doctor laughing

| byeddy a răspuns:

Mierethinking

| SinfulDesire a răspuns:

Ceai caldutz + o felie de lamaie in el + indulcit cu miere

mananca - o femlie de lamaie cu piere pe ea

evita mancarea care trebuie mestecata prea mult si mesteca bine

| kilio8990 a răspuns:

Te duci la doctor, iar daca zici ca nici cu pastile nu-ti trece, injecti cum am patit eu acum cateva zilehappy

| Pnk a răspuns:

Da. Eu cand am dureri de genul si nu imi amelioreaza deloc durerile pastilele, faci un "terci" (mamaliga moale) si il pun intr-un prosop de bucatarie si il tin la baza gatului, exact la amigdalite.Si vei simti cum in maxim 20 de minute ti se trag amigdalitele.

| cristina372 a răspuns:

Incerca cu un cristal de zahar si cu putin medicament din acela albastru foarte putin si le sugi impreuna! Sper sa te ajute