| emilia21 a întrebat:

Ca intrebare generala, ce poate scadea efectul anticonceptionalelor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu toate ca scrie pe prospectul lor, din cate stiu eu... daca iei alte pastile, mai ales antibiotice, diareea si bauturile alcoolice in cantitati mari.
Mie chiar mi-a recomandat medicul in cazul in care iau antibiotice sau am diaree sa folosesc si prezervativul.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu, valabil pentru toate: adminstrarea lor neregulata, fara a respecta ora fixa; adminstrarea concomitenta de antibiotice; adminstrarea concomitenta a fenobarbitalului; varsaturile in primele 3-5 ore de la adminstrarea pastilei; scaunele diareice numeroase (nu un scaun mai moale, ci cele care pun problema eliminarii pilulei inainte de a fi absorbita); exista suspiciuni pentru ceaiul de sunatoare, dar adminstrat in doze mari si/sau concomitent cu pilula.

| yadora a răspuns:

In general orice pastila cu efect mai puternic asupra organismului poate modifica efectul acestora. Iar in ceea ce priveste bauturile alcoolice de asemenea pot avea repercursiuni. Dar si stresul si oboseala si fumatul vor fi si ele un factor advers al anticonceptionalelor si sa ai surpriza ....ca nu mai esti protejata.