| historicaldate a întrebat:

Calculatorul folosit zilnic cate 7-8 ore si noptile nedormite pot avea ca efect urmatoarele afectiuni? :
-probleme ale memoriei
-lipsa de concentrare
-acea stare de "ascutime a mintii"

VA ROG RASPUNDETI SINCER! pentru ca am acele probleme spuse mai sus. puteti zice si niste exercitii pentru minte care sa ma ajute sa revin la normal? P. S. Nu comentati daca aveti in gand sa va bateti joc de mine!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, cu atat mai repede si mai grav cu cat utilizatorul este mai tanar. Excesul de calculator nu mai produce probelem reale dupa 19-20de ani, dar pana la aceasta varsta trebuie evitat.
Ca sa revii la normal, trebuie sa respecti un program normal de somn si calculator. Dupa 3-4 luni vor incepe sa apara rezultatele si la 6 luni vei recupera cam tot ce poti recupera (raman sechele, desigur)

| ROBERT89 a răspuns:

Daca in loc de ascutime foloseai ingustime eram de acord cu tine.

| gebeleizis a răspuns:

Orice folosit in exces e daunator big grin probleme cu mintea nu cred ca e posibil sa afecteze ci doar vederea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc calculatorul cel putin 8 ore la munca si il mai folosesc si cind sint acasa, dar n-am nici pe dreak. Cel mult ma mai dor ochii uneori, daca fac ceva care ma obliga sa stau prea concentrat, mai multe ore, cu ochii in monitor. Daca ai "probleme de memorie, sau lipsa de concentrare", mergi la medic sa te consulte, poate fi orice altceva, dar nu asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce ti-as putea da, dar daca esti interesat ce efecte are calculatoru si televizoru asupra mintii umane iti pot recomanda sa citesti niste carti foarte interesante :D

http://www.jovis.ro/......he-170.htm

http://despre-televizor.blogspot.com/
si daca mai vrei materiale sa ma anunti :)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord asa e a real pe mine ma doare ochii, capul pierd degeaba timpul, pc ul e bun doar pentru divertisment atat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stau 7-8 ore pe zi si chiar 9-10 dar niciodata nu o fost sa nu dorm noaptea chiar si de revelion

Răspuns utilizator avertizat
| IliadisJunior a răspuns:

Sall,FII ATENT, asta ma auzit de la un doctor, doua ore dinainte de ora 12:00 inseamna 4 dupa ora 12laughing, cel mai bine e sa te culci la ora 22:00 cateva zile.winking succs big grin

| florentinf a răspuns:

Citeste mai multe cartii, carti frumoase, care te pot aduce intr-o alta lumea, si asa remediezi problema cu concentrare si a memoriei, iar faza cu ascutime a mintii, o rezolvi prin ascultarea muzici relaxante, muzica de relaxare!

Răspuns utilizator avertizat
| madal1n97cs a răspuns:

Numai sta non-stop la PC. Stai pe zi vreo 3 ore iesi pe afara renunta du-te plimbate cand vrei sa te joci fa altceva iesi si joaca-te sau odihneste-te.Incearca sa te abtii chiar daca nu poti. Eu sa fiu sincer stau ziua non-stop si am devenit dependent laughing si nu glumesc ma dor si ochii am stare de ameteala cateodata imi ia vederea.

| historicaldate explică:

Da. am gresit, ingustime a mintiiwinking ( am dat copy-paste de pe un site si am uitat sa modific ) deci sa inteleg ca lipsa mea de concentrare este din cauza noptilor nedormite... multumesc de raspunsuri!

| robytzuu a răspuns:

Odihneste-te mai mult si nu mai sta atat de mult la calculator.Iti poti strica vederea si altele...