| EffieStone a întrebat:

Calculatorul poate aduce miopie? si daca ai aceasta boala, este interzis sa stai la calculator?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este neaparat interzis, dar trebuie sa porti ochelari si sa nu petreci multe ore in fata Pc-ului.

| aleahimk a răspuns:

Buna! Da, este posibil. Probabil ai auzit de la cineva acest lucru, insa trebuie specificat: statul la calculator pentru o perioada de cateva ore poate dauna, iti strica vederea si iti cauzeaza si dureri de cap. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai stai deloc la pc, ci o ora, doua pe zi si cu pauze ar fi ok. Totodata ar fi bine ca distanta dintre ochi si monitor sa fie de 30 de cm.

| aleahimk a răspuns:

Si inca ceva... miopia nu este o boala, este doar un defect al vederii. Daca ai miopie, ochelarii trebuie purtati dupa recomandarile oftalmologului si poti sta si la pc, nu este interzis, dar dupa cum am mai spus: cu masura si pauze, distanta corespunzatoare.

| tombraiderunderworld a răspuns:

Hei si eu am miopie si port ochelari doar cand ma uit la tv si cand ma uit la tabla la scoala. In rest nu port si calculatorul nu provoaca nimic. Succes.

| Stoleru_Andrei_1975 a răspuns:

Pai cam da nu-ti face bine la ochi calculatorul dar daca ai miopie trebuie sa stai 2 maxim 3 ore la calculator si sa porti mereu ochelarii de vedere adica eu am ochelari si mereu ii port si la calc nu stau mai mult de 2ore si se vad efectele adica vad mai bine dar faci cum vrei FUNDA?

| EffieStone explică (pentru Stoleru_Andrei_1975):

Doctorul oftalmolog a spus ca e prea devreme pentru ochelari, dar vad rau de departe