| GGabiy a întrebat:

Calculatorul poate provoca depresie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu calculatorul, ci lipsa vietii sociale reale poate provoca depresie sau chiar boli mai rele.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Care calculator ăla de buzunar? Cind calculezi cat ai cheltuit la piață? Sau in super.hiper market?

| doctorandus a răspuns:

Calculatorul, in sine, nu. Dar trebuie sa mai ai si viata sociala, nu sa stai tot timpul la calculator. Plus ca poti naviga pe websiteuri scrise de bolnavi psihici sau de oameni rau intentionati care te pot influenta negativ. Dar asta ramane la alegerea ta.

| Donsavas a răspuns:

In mod direct,nu. Daca stai prea mult,vei uita de alte lucruri importante in viata care,in lipsa lor, te afecteaza si pe tine,ca pe oricare dintre noi. Acordand prea multa atentie site-urilor de socializare si anumitor jocuri, ignoram activitatile sportive care ajuta in dezvoltare si rezistenta fizica,uitam sa ne hidratam, nu ne mai sta gandul la o alimentatie corespunzatoare si se scurge viata mai repede din noi caci imbatranim prematur. Pe langa toate astea,psihic creierul se obisnuieste cu un anumit mediu: cel online. Nu este rau,atata timp cat accesul la acel mediu este limitat, in caz contrar, facand abuz, ne va fi mai greu sa revenim in mediul specific animalelor si creierul ne va raspunde pe masura, prin tulburari de somn care vor aduce de la sine si multe dureri de cap. Mai mult de 2-3 ore nu sta pe calculator! Fa cu totul altceva daca se poate si lasa calculatorul cand ti s-au epuizat toate celelalte variante. De ce? Pentru ca accesul la internet il poti avea mai nou oriunde, oricand si suntem tentati sa navigam deseori pe-acolo. Hai sa ne iesim din zona de confort! Asa tinem de-o parte bolile si ne imbunatatim starea de spirit!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Bucuria psihologilor, au clienti noi si multi. http://www.camelia-dracsineanu.ro/dependenta-de-calculator/

| Clorox a răspuns:

Nu chiar, poate s-o alimenteze!

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Poate doar dependență si probleme la ochi

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Nu. De ce calcuatorul e vazut drept capul rautatilor?

| Daniel9988 a răspuns:

Am auzit ca pot da in depresie din cauza frigideurlui.L-am aruncat la gunoi, iar acum imi tin mancarea ingropata in fata blocului la 10 metri.

| DavidoffUser a răspuns:

Mediul in care navighezi, nu calculatorul in sine.

| Desireღ a răspuns:

Doar daca joci metin duoi și îți eșuează fms ul sad
Să ai grijă

| AndreiAndreiP a răspuns:

Nu calculatorul ci ceea ce faci pe el!

| VirtualWorld a răspuns:

Nu man, stai chill

| NasteaV a răspuns:

Nu cred, dar poate provoca dependenta

| MonsterDeek a răspuns:

E posibil

Întrebări similare