Eu nu ma duc la medic. Am fost o data, acum 10-15 ani in urma, si mi-a ajuns. Ce face medicul fac si aia de la magazinul de optica. Doar daca vrei sa-ti masori tensiunea oculara este o treaba in plus sau pentru tratamentul diferitelor boli. Pentru dioptrii te duci la un magazin de optica, iti masoara ei, apoi te pun la proba cu diferite lentile si in final cu 2-300 lei ai scapat cu tot cu ochelari, controlul fiind gratuit.
Ce ochelari ai gasit tu cu tot cu rame si lentile la 300 lei? Cred ca ti-au dat jumatate de ochelari si tu ii vezi intregi dupa consultatia gratuita.
De ce generatiile astea tinere de ce vorbiti fara sa verificati intai? Poftim: https://bit.ly/3HOqi1Y Scrie sus ca lentilele sunt gratuite. Eu mi-am comandat anul trecut o pereche cu o rama mai frumoasa, la mine in oras cu 350 lei dar puteam sa iau si o rama mai ieftina. Asta mi-a placut.
Nu stiam ca poti gasi rame si lentile de calitate la pretul asta, sunt curios daca te simti bine cu ei, adica daca te doare capul sau oboseste ochiul. Eu port ochelari de la 3 ani, lentilele mereu au costat 150-200 lei una, iar rama inca 200-300(nu rama de firma, rama "obisnuita")
Cine a zis de rame si lentile de calitate? Eu port ochelari de peste 15 ani. De ce as da 2-300 pe o rama? Folosesc o rama metalica, aurie si nu s-a stricat de 3 ani la ochelarii de distanta. Doar ochelarii de citit mi i-am schimbat pentru ca erau mai vechi si mi s-au schimbat dioptriile. Nu ma doare nici capul, nu-mi oboseste ochiul. Pun pariu ca daca iti arat o lentila "de firma" si una mai ieftina n-ai sa le deosebesti. Uneori platim si publicitatea. Oricum n-o sa-ti mai raspund ca nu o scot la capat cu voi. Mai am 5-6 pe aici care fac la fel. Unu-i mi25. Eu ii arat document primit pe e-mail de la DSP si el zice ca nu-i adevarat.
Omiti un detaliu esential - medicul ala poate observa niste probleme pe care ala de la optica nu le poate, si mai ales medicul ala nu e platit in functie de vinzari. Ai fost, ai facut consultatie, chiar daca e gratis la un spital de stat cu trimitere de la medicul de familie - ceea ce Trixt3r a omis sa mentioneze ca posibilitate - el tot aia incaseaza. Daca te duci la un butic de ochelari, gigelul ala are un singur scop - sa iti vinda ochelari, fie ca ai nevoie, fie ca nu. Stiu destule cazuri mai recent cu copii carora le-au fost prescrisi ochelari fix degeaba...
La dioptrii simple nu e mare fis. Buba e cand ai cilindru...
Era vorba de dioprii. Dioptriile le masoara orice aparat si acele aparate din optica sunt deservite de oameni specializati. Cea din Salonta la care ma duc eu este chiar cu scoala postliceala. Am spus mai sus ca daca este vorba de alte defecte trebuie sa mergi la doctor.
Pai da, dioptriile alea pot sa nu fie simple. Nu te duci la shopul de ochelari sa iti dea cilindru, rotatie, bifocali. Nu as avea incredere in astia sa imi dea nici rame. Nu mai zic de lentilele astea sinistre de plastic la care cumperi cu tratament duraflex si mortii ma-si cum se mai cheama, le stergi doar cu cacaturi recomandate de ei, si in cateva luni tot se zgirie desi ai avut grija dumnezeieste de ei.
La oftalmologie variaza
https://oftalmestet.ro/preturi/preturi-consultatii-oftalmologice/
100lei minim si apoi ajunge la 3-400 daca vrei investigatie completa (cu nustiuce injectie care iti deschide irisul la maxim si apoi se uita in ochi cu multa atentie)
sau nu costa nimic, daca te duci la optiblu si iti cumperi ochelarii de la ei dupa aia (care oricum trebuie sa tii cumperi)
Undeva intre 150 si 300 de lei, depinde de oras, de cabinet si de preturile lor individuale.
cristina_9394 întreabă: