Deoarece ai sub 18 ani NU te costă NIMIC, dacă ai Trimitere de la medicul de familie şi dacă îţi faci Programare!
Iar la analize poţi merge şi singură.
ÎNTÂI mergi la medicul de familie şi îl rogi să-ţi dea Trimitere pentru analize, apoi mergi la laboratoarele respective ( cu Trimiterile ) şi îţi faci Programare - te va programa peste vreo 20-30 de zile de la data prezentării.
La data la care eşti programată mergi să îţi faci analizele şi NU trebuie plătite.
Se plătesc DOAR dacă vrei să ţi le facă de urgenţă, în aceeaşi zi ( sau în ziua următoare ).
Analize se pot face foarte multe, in special la sange, deci nu se poate spune cat costa pentru ca nu stim ce analize iti faci. nu poti sa mergi la un laborator sa spui vreau si eu analize de sange si urina, nu o sa-ti faca nimeni. analizele se fac numai cu trimitere de la medic, la orice laborator, chiar si la privat daca mergi. deci trebuie sa mergi la medicul de familie, sa-i spui ce anume te supara si el in functie de asta iti indica ce analize sa faci pentru ca asa nu stii daca e o problema de imunitate, sau de tiroida, sau poate e ceva pe fond psihic, deci trebuie sa vorbesti cu un medic mai intai, sa-ti faca si un control. analizele ar trebui sa fie gratuite la stat, macar unele dintre ele, altele pot fi reduse, pentru ca esti minora si eleva (presupun), mai ales daca ai si trimitere de la medicul de familie. de platit platesti integral numai daca mergi la o clinica privata. in principiu poti merge si singura, si la medicul de familie, si la analize, depinde ce inseamna "nu am implinit inca 18 ani" - adica daca ai 12 sau 17 sanatate multa!
Poi eu numa ce mi-am facut analizele de sange, etc si a costat 80 de lei.Dar depinde si unde vrei sa mergi sa ti le faci k la altii costa chiar si 1 mil 600.Si de mers poti merge si singur, cred nu stiu sigur.Vezi u.