E un functie de persoana.
Pentru un obez cu diferite boli poate fi exces sa urce 8 etaje dar pentru un atlet de 22 ani o sa insemne nimic.
Corpul iti da semne cand faci efort fizic in exces.
Depinde de organism si de starea lui. Daca azi faci ceva miscare, nu stiu alergare, mers pe jos sau cu bicicleta, si a doua zi ai febra musculara inseamna ca in momentul de fata ai depasit limita, sau punctul in care organismul tau considera a fi exces pentru el. Incepe cu putin si pe masura ce vezi ca iti permite, corpul, metabolismul, organismul sau fizicul la modul general, poti avansa.
O vorba zice ca e ce mult pentru unii e putin pentru altii, valabila si in cazul intrebarii tale, unii trag TIR-uri altii obosesc si daca merg 100 de metri.
La o persoana normala cred ca este efort in exces in momentul in care incepe sa te intepe splina, e o senzatie cunoscuta de sportivii amatori, adica atunci stii ca ai depasit cu putin sau cu mai mult limita ta maxima de efort, dar aceea e o limita personala, fiecare duce efortul in moduri diferite unii mai mult altii mai putin, difera de la caz la caz de la persoana la persoana. Unii sunt sedentari si daca ii pui sa alerge 50 de metri lesina,altii sunt bolnavi si nu pot face efort mult sau sustinut, altii sunt genetic nascuti sportivi sa zic asa si duc antrenamente dure si intense in sporturi dure precum MMA,box, Kickbox, altii duc lejer altfel de antrenamente si sporturi precum ciclism, alergare, culturism, inot etc
Totul este diferit, si cum suntem persoane diferite si rezistenta la efort este diferita, ea depinde dupa cum am si enumerat de factori fizici, psihici, genetici etc
Pana cand muschii cedeaza. Daca faci cardio in exces poti lesina(mai ales daca nu faci de obicei).
dobrin1019 întreabă: