| SaveTheNature a întrebat:

Cam la 2 ore dupa ce mananc respir greu.
Mentionez ca am facut endoscopie in urma careia m-i s-a spus ca am o gastrita usoara.
Am tinut tratament cu lansoprazol si domeridon cam 1 luna dar tot respir greu dupa ce mananc.
NU ma doare stomacul (decat foarte rar)
NU am aciditate (aveam inainte de tratament la unele alimente)
In schimb simt nevopia sa ragai, respir greu, si uneori inghit cu dificultate alimentele.
Ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OOOLEOOO a răspuns:

Nu amesteca carbohidrati cu proteinele.
Nu bea apa in timpul mesei sau imediat dupa.
Nu manca fructe la desert.
Evita cat poti de mult sa consumi alimentele ce sunt greu de digerat(lactate, produse de origine animala si cele gatite)

http://youtu.be/t1aml4seJNg

2 răspunsuri:
| VladyXR a răspuns:

Salut.Nu prea ma pricep, dar cred ca mananci prea repede!

| Ben00 a răspuns:

Daca-i dupa 2 ore, poate nu-i doar gastrita.
Sa vezi daca e la fel si dupa o masa fara grasimi, de exemplu o banana-doua si niste paine alba (sa nu fie proaspata, se digera mai greu).
Pe urma sa vezi dupa mese cu grasimi - niste cartofi prajiti, niste branza de oi.
Daca e de la grasimi, poate fi si de la ficat- bila, pancreas, intestinul subtire.

De la helicobacter sau alte bacterii ai si miros rau in gura dimineata. (asta in legatura cu gastrita ) Tratamentul pentru helicobacter este foarte dur pentru mucoasa intestinala si dupa un an il ai din nou (se ia de pe vesela de la mese comune, alimentatie publica).