Draga kayn probabil ai o glanda de ingarasare, sau este aceasta ingrasare pe baza de stres. Uite hai sa-ti spun eu din proprie experienta, desi am doi copii destui de mari (14 si 10 ani)luasem proportii bine dupa o cura de fructe, cine spune ca fructele nu ingrasa se inseala amarnic, eu am pus pe mine 25 kg,dupa care bineinteles prin mari eforturi de diete,gimnastica nu slabeam bineinteles,pana am luat ceva capsule de slabit ce mi le recomandase un nutritionist,binemersi am slabit dupa acele capsul,tine cont eu nu mananc paine decat in caz de forta majora cand este ceva prea gras si necesita musai pane,dulce nu,paste nu,carne numai de pui si curcan,apa foarte putina consumam,si ma ingrasam din nou,dupa care agitata am mers din nou la medic care bineinteles mi-a spus ca glanda de ingrasare nu am, daca nu mancam cele scrise mai sus, singurul lucru era stresul el ma ingrasa.Asa si era,am testat pe pielea mea, am incercat sa nu ma mai enervez din nimicuri, consumam 2 litri de apa pe zi si aceea cu lamaie si pot sa-ti spun ca nu m-am mai ingrasat de atunci si am mai si slabit.Deci la mine era pe baza de stres, ce trebuie sa faci tu este sa mergi sa-ti faci un control amanuntit si vei descoperi cauza, important este sa ai vointa.Bafta multa si sanatate.
Kayn, chiar daca tu acum te simti bine, asta nu inseamna neaparat ca nu ai probleme de sanatate. Iar faptul ca te ingrasi dovedeste ca ai ceva probleme de sanatate.Nu trebuie sa nu mai mananci ca sa slabesti, ci pur si simplu sa mananci cu masura. Asa se intampla, daca slabesti iar apoi incepi sa mananci iar ca inainte, vei pune la loc kg pierdute si chiar mai multe. Incearca sa iti faci o "dieta" (pun intre ghilimele ca sa nu te sperie cuvantul dieta ) personalizata, alegand din produsele care iti plac, pe cele mai sanatoase. Nu zice nimeni sa bei numai apa plata cu lamaie. Trebuie sa mananci ce iti place, cate putin din fiecare. Pentru ca de fapt problema noastra nu este ce mancam ci CAT mancam. Ah, si inca ceva : ai grija la mancarea pe care ti-o pui in farfurie. Avem tendinta sa mancam tot din farfurie chiar daca nu ne mai este foame, de aceea redu treptat portia de mancare. Bafta multa
Ideea e relativ simpla.
stresul ingrasa, si de ce?
cand privezi organismul de haleala el intra intr/o stare de stres si atunci reactioneaza prin acumulare in vederea combaterii situatiei la care i/l supui singurel