anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand ati inceput sa consumati cafea? Cate savurati pe zi? Dupa cat timp ati simtit nevoia sa beti cafea zilnic ( dependenta de cofeina)? Considerati ca isi face mai repede efectul daca o beti repede sau e tot una daca o bem in 20-30 minute, pana se raceste. Care sunt efectele consumarii unei cafele pe stomacul gol, si care este ora cea mai tarzie la care pot bea cafea fara sa-mi afecteze somnul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Am inceput sa beau cafea in urma cu vreo 5 ani (adica pe la 28 de ani). Beau o jumatate de cana de cafea (practic doua cesti) plus o jumatate de cana de lapte. Nu sunt dependenta de cofeina, nu beau niciodata cafea in week-end, in concediu sau atunci cand dorm 8 ore pe noapte. Isi face efectul mai repede daca o beau repede, dar de obicei prefer sa o beau incet, in timp ce lucrez, terminand-o cam in 3 ore.
Efectul consumului de cafea pe stomacul gol este cresterea secretiei acide, ceea ce te predispune la gastrita, ulcer, reflux gastroesofagian si cancer gastric, asadar nu ar trebui sa consumi cafea pe stomacul gol. Ora la care poti bea cafea fara sa-ti afecteze somnul depinde de fiecare. Eu, de exemplu, daca beau cafea dupa ora 16, am insomnii. Sotul meu (care bea extrem de rar cafea, poate de 2-3 ori pe an) poate bea si cu 10 minute inainte de ora de culcare si n-are nici o problema.

7 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Pai n-am inceput, beau doar daca imprejurarile o cer neaparat. Daca e tare (de calitate) sau ness ma apuca un tremor si nu mai sunt bun de nimic toata ziua. Eu zic sa o lasi pentru altii.

| 334499 a răspuns:

La mine nu are nici un efect.o beau doar pentru gust big grin

suntserios
| suntserios a răspuns:

Am inceput sa consum cand am inceput sa lucrez. Nu ma simt dependent am sapatamani la rand cand nu beau deloc si saptamani cand beau zilnic. Efectul la mine e mai mult psihologic si de obiceu beau o cana mare pe parcursul zilei cate o gura cand imi aduc aminte. Daca beau dupa ora 5 deja nu ai dorm cum trebuie da nu e o regula.

| DirectDinBerceni92 a răspuns:

Buna.Eu nu consum cafea si nici n-o s-o consum.De ce?
Este ca un "drog", provoaca dependenta iar daca nu bei, te va durea capul si vei avea probleme cu tensiunea.

| 334499 a răspuns (pentru DirectDinBerceni92):

Nu e foarte bine sa iti faci un obicei din a bea in fiecare zi cafea pentru pot aparea dereglari si cu timpul sa nu-si mai faca efectul ca in cazul meu happy

| LXandro a răspuns:

Beau 1-2 cesti de cafea pe zi, dar folosesc si bomboane de cafea cand sunt la munca sau in calatorie. Le pot lua in buzunar, e mai practic. http://kopiko.ro/

| leacuri a răspuns:

Iisus ne spune prin Jakob Lorber în 1851 cu privire la dieta alimentară în caz de boală şi la tratament cu remedii heliopatice (remedii însorite într-un mod special) următoarele lucruri despre cafea, lucruri care se pot dovedi între timp şi în mod ştiinţific:
Iisus: " Renunţatul la toate mâncarurile şi băuturile acre şi condimentate şi în special la bere şi cafea. Cafeaua este de departe cea mai rea plantă pe care omul şi-a găsit-o din lumea plantelor. Acesta fructă a fost creeată numai pentru cai, măgari, cămile şi animale similare cărora le întăreşte nervii. La oamenii care o consumă însă, această fasole are exact efectul opus, strică îngrozitor sângele, încălzeşte organele genitale şi atunci când lor nu se aduce o satisfacţie imediată, atunci se creeza din asta o nesimţire completă în organele excitabile ale corpului omenesc. Şi aceasta îi dă sufletului mult de lucru, pentru că potenţele grosolane din cafea au fost creeate numai pentru animale mari iar sufletul trebuie să le dea afară din corp, ceea ce îl face obosit, plin de inerzie (lene), indiferent, întunecat, trist şi cârcotaş. EU vă spun: o ceaşcă de băligar cu zahăr este mult mai sănătoasă decât supa asta maronie din hrana vitele mari.
V-am arătat dăunele cafelei numai din cauza ca Eu văd doar bine şi ştiu cât de mult ţin femeile la această hrană de magar şi nimic nu este mai dăunator pentru natura femii decât savurarea acestei băuturi. Şi nimic nu face un trup mai nesimţitor – în special cel femeiesc – la un remediu vindecător, decât tocmai cafeaua asta. De aceea trebuie să se evite complet cafeaua, căci remediul nu-şi va face efectul absolut deloc! »
Intr-un test facut de cercetători de la NASA cu mai multe droguri şi otrăvuri pe paianjeni s-a constatat că cofeina a avut cel mai rău efect asupra « tricotatul » pănzelor facute de aceştia dupa ce au consumat mai multe tipuri de droguri. S-a testat otrava Cloralhidrat care a fost folosit ca narcotic la animale şi din pacate şi mult timp ca medicamemt şi somnifer la oameni (!?), marihuana, LSD, Ecstasy şi cofeina. Efectul cofeinei asupra pajanjenului a fost cel mai rău!