| zahy a întrebat:

Cand bei multe lichide cu gheata si te doar gatul (rosu in gat) nu ai curgeri nazale nu tusesti nu stranuti, se numeste raceala? Pentru ca azi la spital nu am putut sa fac analizele din cauza ca ma doare gatu si a zis ca sunt racit daca ma doare gatu. Iar eu nu cred asa ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Nu esti racit, ai faringita/amigdalita, ceea ce inseamna ca gatul/amigdalele tale s-au inflamat din cauza ca ti-ai cam fortat norocul cu alimente reci. Faringita totusi poate evolua, nu e o raceala, ci o inflamatie care poate deveni ditamai infectia. Bea ceai cald, mananca lamaie si ia niste faringosept sau strepsils, ca sa nu evolueze si sa nu te trezesti cu puroi in gat.
Multa sanatate!

| zahy explică (pentru yellowalien):

Mersi pentru sfaturi si pentru raspuns am luat ieri Fervex si a trecut. Da eram curios sa vad daca se numeste raceala durerea in gat, eram sigur ca e... doctora.

4 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Nu esti racita, ai o faringita!

| mgtow a răspuns:

Tuse seaca si rosu in gat, da nu e simtom de raceala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se cheama raceala, din cate stiu se cheama ori amigdalita ori faringita si in cazurile in care intervine temperatura se administraza antibiotice. in tot cazul daca durerea persista cel mai indicat este sa mergi la medic