| Ella_6365 a întrebat:

Cand dansez sau fac efort fizic, aproape mereu ma doare in partea stanga si dreapta a abdomenului. Celelalte fete zic si ele la fel, de ce se intampla asta? E cumva ceva de rau? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Este un raspuns normal al corpului la stres. Nu ai de ce sa iti faci probleme. Odata cu cresterea rezistentei tale la efort o sa treaca.
(In partea stanga te doare splina, ca urmare a contractiei ei pentru a asigura un volum mare de sange compensand consumul mare de oxigen si vasodilatarea musculara. Procesul asta e natural si foarte necesar.)

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Stai linistita ca nu este nimic grav.Asa patesc si eu.Atunci cand faci efort incearca sa respiri cat mai bine.Vei vedea ca daca respiri mai mult si mai bine nu te va mai durea.winkingSi inca ceva. Te mai poate durea atunci cand corpul nu este obisnuit cu atata efort.Deci fa sport mai mult.
Succes!winking

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce veche este intrebarea, ai gasit rezolvare la ea din 2009 pana astazi? Problema este de la splina cand faci efort te doare, ce varsta ai? Acum nu atunci.

| Ella_6365 explică:

Multumesc mult d tot de raspunsuri, credeam k cine stie ce am...
thanks again! thanks a lot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa am si eu probleme. si sunt singura din clasa. Mama mea zice ca e o problema de efort fizic. Mananca cat mai sanatos, si fa mult sport. La mine a mers. Good luck happybig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Ella, problema ta este de respirație. Aici trebuie să faci corect inspirația și expirația.
Efortul fizic prin mișcări ritmate (dans, alergat, înot, tenis, etc.) trebuie controlat respirator.
Învață să inspiri pe nas tot timpul și să expiri pe gură la fel, tot timpul.
O inspirație pe nas, o expirație pe gură.
Nu trebuie să ajungi în faza: stai fată, că m-i s-a pus splina, nu pot să respir. Aoleo, începe să mă doară și în stânga dar vai începe să mă doară și în dreapta.
Asta este o tehnică de control: efort fizic ridicat și susținut și o respirație absolut normală. Nu trebuie să ajungi în fază de "gâfâit".
Am încercat să îți scriu pe înțelesul tău, fără termeni medicali.
Toți sportivi aplică această metodă care este corectă și recomandată.
Încearcă așa și vezi ce rezultate ai.
Dacă totuși durerea nu dispare, trebuie să mergi la un medic pentru investigații amănunțite.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu dureri si vreau sa stiu de ce

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu si pe mine ma doare dar nu stiu ce sa fac ma duc maine sa imi fac o radio grafie abdominala sa vad ce se intampla ar trebui sa iti faci si tu una

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e ceva chiar crav in partea dreapta poate sa fie apanticita dar la stanga nu stiu deloc ce este

| UnNimeni_8193 a răspuns:

Sa știi ca mi se întâmpla la fel (eu îs băiat) și iți spun eu ce te doare... în partea dreapta te doare bila(vezica biliara) care se mărește și de aceea devine dureroasa iar în partea stângă este o durere la colon, multi spun ca este splina dar splina nu te doare decart in cazuri extrem de rare cum ar fi ruptura de splina etc
Faza e ca atunci cand tu faci efort corpul necesita mai mult oxigen si acelerezi respiratia. ei in colon se acumuleza mai mult oxigen decat e capacitatea normala si se umfla provocand durere.

O sa constați ca daca tragi mult aer in piept cand te doare o sa simiti niste inteptaturi (daca e asa insemna ca e sigur de la colon)

P. s.: ca sa iti treaca aseazate pe vine si respira incet timp de 20-30 secunde.

Stiu.stiu am vorbit mult si te-am plictisit dar poate ti-am fost de folos big grin

| Simon_Andreea_2003 a răspuns:

Si eu patesc la fel si am nevoie sa stiu cum sa scap mai repede de durere