| unpierdut a întrebat:

Cand eram mic toti ziceau ca-s timid, acum nu mai cred ca asta e timiditate, cand apare ceva nou pentru mine de exemplu sa ies in societate si sa comunic cu persoane necunoscute, simt un sentiment ridicat parca de frica, de adrenalina si imi vine greu sa vorbesc normal, imi tremura vocea si sunt nelinistit de ce va urma, cum pot sa scap de aceste emotii? Vreau sa pot zambi si sa comunic normal, sa-mi fac prieteni care sa ma inteleaga. Daca inainte eram timid cu cunoscutii, oameni care au aparut in viata mea, desi puteam sa zambesc cu ei, acum parca sunt la alta etapa, mi-e greu sa ii salut si stau departe de mine de parca ar crede ca-s un fudul sau ceva, adevarul e ca mi-e frica de orice, ce va fi, ma gandesc la moarte des si ma intreb de ce exist, mi-e frica sa traiesc. Ma simt de parca am nimerit in lumea asta gresit si ma uit la oameni ca un strain, de parca asta e o lume noua si eu sunt din alta. Cum pot lupta cu mine ca sa intru in societate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu mai lupți cu tine, că nu ești propriul tău dușman.
Frica este de două feluri.
Frica de moarte și frica de viață.
Dta suferi de a doua.
Comunicăm ca să putem trăi, unii cu alții.
De asemenea, conversația poate fi o activitate plăcută.

| Donsavas a răspuns:

Sociofobia este frica de oameni si ce sa vezi, toți o avem dar nu se manifesta la toti si nu in acelasi mod. Ce trăiești tu nu e timiditate, asta e doar o trăsătură de caracter. La tine e o boala. Anxietatea socială e boala psihică. Cu niste medicamente anti frica, emoțiile iti vor dispărea și după te vei putea controla. Mergi la un psihiatru!

| Yes a răspuns:

1. Mergi la un psiholog. Dacă îți permiți, poți cauta unul care ți se potrivește și sa plătești ședințele. Dacă nu, vorbește cu medicul de familie, exista tot felul de programe și vei putea beneficia gratuit.
2. Nu te mai gândi la ce va crede lumea despre tine. Nu încerca să te comporți ca alții. Dacă simți ca nu vrei sa socializezi, nu o face. Dacă vrei și nu știi cum, încearcă sa te relaxezi. Nu te gândi prea mult la ce vei spune în continuare.
3. Încearcă sa îți mărești stima de sine. Toți avem un rol pe lumea asta. Ti-l vei găsi și tu pe al tău. Faptul ca simți ca nu aparții nicăieri înrăutățește și mai mult timiditatea. Nu trebuie neapărat sa aparții undeva. Tu, ca individ, ești unic și trebuie sa te apreciezi pe tine în primul rand. Fiecare cu farmecul lui.
3. Fa sport. Vorbește tare și hotărât. Stai drept și nu sta cu mâinile încrucișate. Ieși în natura și nu sta în casa. Astea te vor ajuta cu moralul.
Succes!

| Anonimadepeinsta a răspuns:

Consulta un psiholog! Te poate ajuta mult!