Să nu mai lupți cu tine, că nu ești propriul tău dușman.
Frica este de două feluri.
Frica de moarte și frica de viață.
Dta suferi de a doua.
Comunicăm ca să putem trăi, unii cu alții.
De asemenea, conversația poate fi o activitate plăcută.
Sociofobia este frica de oameni si ce sa vezi, toți o avem dar nu se manifesta la toti si nu in acelasi mod. Ce trăiești tu nu e timiditate, asta e doar o trăsătură de caracter. La tine e o boala. Anxietatea socială e boala psihică. Cu niste medicamente anti frica, emoțiile iti vor dispărea și după te vei putea controla. Mergi la un psihiatru!
1. Mergi la un psiholog. Dacă îți permiți, poți cauta unul care ți se potrivește și sa plătești ședințele. Dacă nu, vorbește cu medicul de familie, exista tot felul de programe și vei putea beneficia gratuit.
2. Nu te mai gândi la ce va crede lumea despre tine. Nu încerca să te comporți ca alții. Dacă simți ca nu vrei sa socializezi, nu o face. Dacă vrei și nu știi cum, încearcă sa te relaxezi. Nu te gândi prea mult la ce vei spune în continuare.
3. Încearcă sa îți mărești stima de sine. Toți avem un rol pe lumea asta. Ti-l vei găsi și tu pe al tău. Faptul ca simți ca nu aparții nicăieri înrăutățește și mai mult timiditatea. Nu trebuie neapărat sa aparții undeva. Tu, ca individ, ești unic și trebuie sa te apreciezi pe tine în primul rand. Fiecare cu farmecul lui.
3. Fa sport. Vorbește tare și hotărât. Stai drept și nu sta cu mâinile încrucișate. Ieși în natura și nu sta în casa. Astea te vor ajuta cu moralul.
Succes!