| nini44999 a întrebat:

Cand eram mica trebuia sa imi plombez maseaua si nu am stat.Acum e varza e super cariata si e rupta din ea.Ma doare foarte tare si trebuie sa o scot prin anestezie. Darr mi-e frica de injectii si de dentisti.Cate injectii imi face si unde? Mi-e frica si de una dar 2 sau 4? Doare tare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| quartz1999 a răspuns:

Nu trebuie sa iti fie frica.Nu o sa te doara de loc.S-au inventat nu stiu cate feluri de ace si calmante sa nu te doara.O sa iti faca
2 injectii cu un ac super mega ultra subtire.Ca sa fii tu sigura du-te la un dentist mai scumptongue. Funda?

6 răspunsuri:
| Vichtory a răspuns:

De fapt o sa-ti puna in gingie, nu doare tare, posibil sa ti-o amorteasca nu cu injectii dar cu un fel de spray.In nici un caz 2 sau 4 injectii...Mult curaj. Fundita?

| xOneTwoThree a răspuns:

Deci eu acum o luna am fost la dentist,exact aceeasi problema am avut ca tine. Prima data mi-a zis ca trebuie sa fac o injectie,si am facut un circ si mi-a zis dentistul ca nu ma mai primeste daca nu o fac, pentru ca nu doare. In fine, pana la urma am stat si mi-a pus ceva inainte ca sa nu simt nimic. Mi-a facut-o si nu am simtit nimic. Sa stii ca la dentist cand iti face cu injectia nu doare deloc. Sa nu iti fie frica.

| ralucutza12345 a răspuns:

Daca spui ca este foarte cariata inseamna ca extractia o sa fie usoara, deci nu o sa fie nevoie decat de o singura injectie, aceasta o sa fie exact in locul unde ai maseaua cariata sau in apropierea acesteia. Stai linistita ca nu o sa fie foarte dureroasa, iar daca alegi si un medic dentist cu experienta o sa fie floare la ureche. Ai grija ca inainte de a se apuca "de treaba" sa ii spui ca iti este frica si o sa aiba mai multa grija cu tine. Curaj!

| Rooxxana a răspuns:

La fel am patit si eu.dar.de 3 luni ma chinui cu dentistul.acum am o masea sparta si trebuie sa mi-o scoata.eu merg la :http://www.crystaldentalclinic.ro/.(este o clinica particulara, dar merita) si mie imi era o frica de dentist de numai puteam.incepeam sa plang:)). insa la clinica unde ma duc eu lucreaza numai cu anestezie.iti da cu un gel sa "adoarma dintele":)). apoi iti face o injectie mica in fata dintelui.nu te doare delooc...crede-ma (pana acum mi-a facut 4 anestezii.:( )
Bafta :* (trebuie sa te duci ca altfel patesti mai rau)

| AlexCrb a răspuns:

Eu zic sa te vaiti de sprayul ala care precede anestezia. Anu' trecut mi-am vizitat foarte des stomatologul si incepuse sa imi placa anestezia...

| nini44999 explică:

Dar e posibil sa imi faca doar 1 injectie sau 2? eu am 12 ani si sincer va spunca imi este frica.