anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand ma duc la culcare, pun capul pe perna si nici nu adorm, constient fiind simt senzatii scurte ca se afunda totul, ca ma opresc, ca se opreste totul afundandu-ma, ca ma ciocnesc brusc si deschis ochii repede, nici nu adorm dar simt exact ca mor si trebuie sa ma trezesc.Nu beau cafea, nu consum alcool nu nimic. E ciudat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Pari a fi stresat, foarte stresat!
Mergi la un psiholog si afla cauza, vei fi ajutat, daca ai probleme, doar asa te vei linisti si poti adormi linistit!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca li se intampla celor mai multi. Mie mi se intampla cand sunt prea odihnita, cand am dormit prea mult si incerc sa adorm in ciuda faptului ca nu mi-e somn.

| yadora a răspuns:

Din cauza stresului multe modificari ale subcostientului sunt denaturate, incearca inainte de a te pune in pat sa te relaxezi si sa uiti de toate problemele gandindu-te la cat de bine e sa fi la orizontala. Dar mai incearca sa te descarci de toate discutand cu cineva sau poate ai un alt simt mai dezvoltat si nu ai stiut pana acum. VERIFICA!

| baba a răspuns:

Felicitări! Sunt stări hipnagogice şi doar unii dintre noi le au! Sunt stările de conştinţă modificată ce pe mine personal m-au fascinat foarte tare în ultima vreme.
E ciudat, ştiu! Şi eu le-am avut acum 2 ani prima oară. Erau de natură diversă, uneori o auzeam pe mama vorbind cu mine, alteori făceam conversaţie scurtă cu oameni necunoscuţi. Ocazional se întâmpla să am impresia că mă prăbuşesc în gol şi aterizez tocmai în patul meu.
Iniţial m-am speriat, m-am temut să nu fie un început de schizofrenie sau altceva grav. Astăzi au devenit un episod dintr-un film pe care m-am obişnuit să-l urmăresc în fiecare seară cu mare plăcere.

Stările astea se produc în momentul în care creierul tău începe să viseze fără ca a ta conştinţă să fi trecut în starea de somn. De-asta eşti conştient şi vezi/simţi/auzi cum lucruri (pseudo-halucinaţii) se petrec în jurul tău.
Mai multe info cred că găseşti pe google. Caută Hypnagogia" ("hipnagogie" pe româneşte) sau "stări hipnagogice".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e asa de ciudat si am patit cand adormeam cadeam in gropi iar cand cadeam ma trezeam, dar stai linistit cu timpul trece