| RedNightmare a întrebat:

Când mă trezesc dimineața am dureri de dinți, dar după 30 de minute totul se ameliorează, să-mi fac griji?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Este o boala care se numeste bruxism. Scrasnit involuntar din dinti in timpul somnului.

"Daca obisnuiti sa inclestati maxilarul, nu numai dintii si muschii din zona maxilarului sunt afectati. Persoanele cu bruxism au adesea dureri de cap, de urechi, ameteli, vertij, insomnie si pot suferi de pierderi de auz, este de parere prof. Gerald Humhris de la Universitatea St Andrews din Scotia."
Ai si asemenea simptome?

| RedNightmare explică (pentru darrio2007):

Numai un dinte de fapt mă doare...strang des maxilarele și aud cam rău, dar nu cred ca am problema asta

| darrio2007 a răspuns (pentru RedNightmare):

E bine sa nu o ai.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie sa mergi la dentist sa vada ce anume ai acolo, poate doar un dinte cariat te doare si i ti da senzatia ca toti dintii te dor.

| AlexCristi97 a răspuns:

Posibil sa fie bruxism, te doare si musculatura maxilarul? Ai dintii tociti? In timpul zilei observi ca ocazional ai maxilarul inclestat?
Presupun ca o alta cauza ar putea fi cresterea maselelor de minte daca este cazul, doar ca asta ar trebui sa te afecteze si ziua si sa simti presiune in toti dintii.

| stancuprint a răspuns:

Sau poate esti sensibil la rece dimineata, aici sunt mai multe variante dar cel mai bine este sa suni un stomatolog.