Cred ca toate fetele suntem cu aceeasi grija : Sa nu ne patam! Ei bine, eu cred ca trebuie sa fim mai sigure pe noi si sa avem siguraanta in tamponul nostru! Deja dupa ceva timp de la prima menstruatie ar trebui sa-ti cunosti corpul si cat de abundent iti vine si in felul acesta daca te protejezi nu ai de ce sa-ti faci griji. Asa ca fi mai linistita si bucurate si de acele zile ca de oricare alta zi, nu le transforma in chin! Bafta! :*
La şcoală, noroc că pantalonii erau negri şi nu prea s-a observat.
E doar un fel de paranoia. Şi dacă se întâmplă, asta e...
Dar îţi recomand în zilele sensibile să porţi pantaloni/fustă cât mai închisă la culoare şi dacă se poate să nu te aşezi pe scaune tapiţate cu materiale deschise. Asta dacă te-ai pătat, să nu se păteze scaunul.
Si eu am avut aceasta senzatie cand mergeam o data la biserica, dar eu te sfatuiesc sa te schimbi inainte sa iesi in drum, si atuci, nu are cum sa te patezi asa repede
Am o colega de clasa care cand iesea la tabla la mate intreba de o auzea toata clasa)
Ca sa nu te patezi, trebuie sa folosesti un tampon al carui grad de absorbtie este corespunzator nevoilor tale si, mai ales, nu trebuie sa uiti sa-l schimbi! Nu trebuie sa tii niciodata un tampon mai mult de 8 ore si nu trebuie utilizat decat in perioada ciclului menstrual!
Daca igiena ta intima este ok, tamponul nu poate cauza o infectie. Trebuie sa mai stii ca tamponul nu este incompatibil cu steriletul deoarece sunt plasate in organe diferite, respectiv vagin si uter.