Buna!
Cand incep simptomele ca trebuie sa iti vina bea un calciu si o pastila pentru dureriile menstruale iar seara la culcare pune o sticla cu apa calda pe burta. Daca nu te ajuta deloc asta mergi la un medic care iti va spune exact ce sa faci si sa iei.
Pai, in primul rand, daca zici ca durerile sunt atat de mari, ar trebui sa mergi la un consult. Fa`ti o ecografie in prima zi de ciclu sa vezi daca totul e in regula! E posibil sa fie o dereglare hormonala, sau daca esti debutanta, ca sa zic asa, e firesc sa ai dureri, insa nu exagerate! Eu obisnuiesc sa fac si o baie calduta spre fierbinte si mai trece durerea! Daca nu e chiar asa de grav, incearca sa iei ibalgin forte, ibuprofen 400 si pungi cu apa calda, asa cum ti-a zis si gabitza.
Buna
eu inainte sa-mi vina menstruatya si incep durerile iau nu7rofen pentru durere cu asta imi trece sau incearca cu o pastiluta de calciu
multa bafta...
Baia calda nu este indicata pe considerentul ca ea, iti poate provoca hemoragie, lucru care nu este de loc folositor.
In perioada ciclului trebuie sa eviti eforturile, sa eviti sa stai prea mult afara daca este frig si sa iei calmant impotriva durerilor ca: Nurofen, Ibuprofen sau alt antialgic pe care-l suporti. Este bine sa te imbraci cu ceva mai calduros si in partea de jos a corpului, cu toate ca aceasta "moda" nu este prea agreata de tinere.
Poti bea un ceai de musetel, care are efect de calmant natural. Cu timul durerile se vor atenua in intensitate. Multa sanatate si nu te alarma, pentru multe tinere acesta este un "modus vivendi" (mod de a trai).
Bea cat mai multe lichide si ia nospa. E foarte bun pentru dureri menstruale.Plimbatul la fel e foarte bun, iar sticla cu apa calduta pe burtica ajuta mult.La fel si statul pe burta cand ai dureri.
La fel am avut si eu dureri d burta d cap d spate ingrozitoare dar am incercat sa numai fac f mult efort am baut ceai am luat fasconal si nu am mai avut dureri f mari decat dureri f slabe d burta.si nu uita incearca sa te imbraci bine cand esti in perioada aia pentru ca eu, la 12 ani cand am avut ciclu eram mica si desi mama imi spusese sa ma imbrak bine n-am facut-o.si a incepot sa-mi vina f mult consuman 4 abs intr-o ora
si m-am dus la medic asa ca ai grija d tine