anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand vine vorba de cafea nu prea ma pricep in domeniul acesta, adică unii zic că e bună și alții nu...ce beneficii are si cam câte cafele sunt bune de baut pe zi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E buna. E un stimulent natural. Maxim 2 pe zi ar fi suficiente.

| relian a răspuns:

Nu are nici un beneficiu, unia beau sa ii agite, in felul asta nu mai stai asa mormoloc.Cam asta face cofeina, te agita.Pe unia ii face sa tremure, mai ales daca nu is invatati cu cafea, asa ca daca nu simti nevoia sa bei, e mai bine sa nu bei.

Cum am spus medical, sau sa te ajute cu ceva nu te ajuta cu absolut nimic.Ca dezavantaj, is cateva, iti da agitatie, isi scoate bani din buzunare si, chestii tensiune etc.

Daca esti sanatos, daca nu esti dependent, atunci nu bea, nu te ajuta cu nimic.
Cei care beau, is dependenti, nu se mai pot abtine.

| carevaescu a răspuns:

Nu cred că are un beneficiu însemnat asupra sănătății.
Când am citit studiile de specialitate am găsit foarte multe informații contradictorii. O concluzie generală și oarecum pripită este că ajută un pic pe unii și poate afecta negativ pe alții. Știu că nu este tocmai o concluzie folositoare. Probabil nu vrei să bei cafea dacă suferi de anumite boli cardiovasculare sau neurologice.

Pentru cei mai mulți oameni rolul ei este să îi mențină atenți și treji. Eu personal beau cafea doar dimineața pentru că trebuie să mă concentrez la job. În rest am o înclinație să o evit.

| Simpatic a răspuns:

Cafeaua este in buna daca se bea cu moderatie, daca se depaseste o anumita cantitate atunci nu este bine, in primul rand ea are efect laxativ in cantitati mari.
Sunt persoane care au anxietate si cafeaua nu face decat sa amplifice starile de teama
Ce efecte bune am simtit? concentrare mai buna, iti ia somnul daca nu esti bautor de ani si ani ca mine, deci te mentine treaz cand ai nevoie.
La polul opus ea creaza dependenta si greu te poti lasa de ea.

Am avut perioade cand beam 4 cafele pe zi, la mine 4 cafele inseamna 4 cani nu 4 cesti, deci o cantitate enorma.
Acum beau doar 2
In oras beau fie cafea fie irish cappuccino

Studiile zic si ca ajuta la ceva (la ce? nu prea mai stiu) altii zic ca este nociva, probabil studii de astea pot sa zica cam orice.
Unii zic ca e buna altii ca nu, depinde insa si sursa cafelei, caci cafeaua aceea din comert la 25 de lei 500 de grame sigur nu este ce trebuie!

| dullcat a răspuns:

Parerile sunt impartite. Daca vrei sa faci o fapta buna, cumpara cafea cu simbolul fairtrade pe ambalaj.