Bună.
Eu cred că apa plată, cumpărată e cea mai bună.
Eu îmi cumpăr întotdeauna apă plată Carpatina, la bidon de 5 litri, şi are gust bun.
Pa-pa.
Eu beau numai apa plata Aqua Carpatica, despre cea filtrata printr-o cana anume nu cunosc pentru ca n-am incercat si n-am nici o parere.
Din pacate apa plata si "minerala" e in cele mai multe cazuri un fals ordinar. Si daca nu e un fals, din pacate, e o apa afectata de tocmai procesul tehnologic care ti-o aduce in pahar. Gandeste-te - apa minerala, presupunand ca e colectata si folosita la imbuteliere. E tratata, carbonatata ca nu e gazoasa asa de la sursa, si imbuteliata...in plastic. Plasticul care emite tot felul de compusi in apa. Iar apa asta sta si saptamani intregi in sticlele de plastic pana e cumparata. Si uite asa noi cumparam o apa aproape moarta ambalata in plastic.
Nici canile alea nu sunt mai grozave.
Cel mai bine e sa te asiguri ca in zona in care stai apa de la robinet e buna si bine filtrata. Clorul din apa? Se rezolva, chit ca n-ai nu stiu ce cana, pune apa de la chiuveta intr-o carafa de sticla si las-o o ora. Tot clorul care oricum e in cantitati mici, se va evapora. Daca vrei mai mult, opteaza pentru acele filtre speciale care se monteaza la chiuveta ca o baterie de chiuveta. Acelea au filtrele cele mai bune si nu imbunatatesc apa cu nimic cum fac nu stiu ce cani care lasa Magneziu prin apa, cine stie cat de sigur.
Apa de la chiuveta are aceleasi proprietati cu cea plata?
De cele mai multe ori cea de la chiuveta e mai buna, mai ales cand ai de-a face cu apa plata de-alde izvorul minunilor, aquatique sau clever.
Buna.
Apa imbuteliata este denumita apa minerala si poate fi plata sau carbogazoasa. Diferenta o fac gazele pe care apa carbogazoasa le contine si sarurile. Atat apa plta cat si apa cu bule contin saruri. Aceste saruri, consumate in exces, pe fondul unui organism care are tendinta sa acumuleze usor sarurile, duc in timp la litiaza renala sau la necazuri cu bila. Apele minerale( atat alea plate cat si carbogazoase) au calciu si sodiu. Nici una dintre cele 2 nu-i bine sa fie consumate prea des. Sodiul nu-i bun, am fost deja avertizati de ani de zile ca inima nu se impaca cu sarea.
Asa a aparut varianta apei filtrate.
Doctorii au inceput sa recomande apa filtrata. Eu am o cana din asta, am filtrat de curiozitate chiar apa plata cumparata sa vad ce iese. Este o diferenta. Dupa filtrare,. apa plata are un gust dulce-salciu, deci sigur a usurat-o de saruri, pe care apa plata le contine.
D p d v al sarurilor, e mai buna cana aia speciala, intrebarea mea este ce contine filtrul ala in granulele sale, cum purifica apa, pe baza caror substante? Nu am un raspuns.
O lista cu cele mai ok ape minerale aici:
http://www.wall-street.ro/......mania.html
Eu nu am incredere in apa de la robinet nici macar filtrata. Ma sperie doar gandul ca a circulat prin niste conducte vechi si ruginite. Poate ca ea pleaca ok de la punctul de distributie, dar pana la noi in casa cine stie cu ce se mai poate imbogati. Eu am ales pentru familia mea Calipso o apa naturala de izvor de mare adancime, fara nitriti. Ma gandesc ca acolo la peste 250 de metri de unde izvoraste nu are cum sa patrunda ceva poluant de la suprafata.
Razzvan1612 întreabă: