cami
| cami a întrebat:

Care ar putea fi cauzele VSH-ului marit? Oare gilcemia, colesterolul? [ambele marite] Se poate si datorita candidozei? Sau care ar putea fi celelalte cauze?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei cresterea vsh-ului (dar semnificativa, nu cu 2-3 unitati) este semn de infectie sau inflamatie. Candidoza poate fi o cauza, iar cresterea glicemiei poate intretine infectia.

4 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

VSH-ul e foarte nespecific, asa ca e greu sa faci o lista cu toate bolile in care poate aparea.
Printre bolile care prezinta o crestere a VSH-ului, se gasesc si infectiile acute sau cronice. Asa ca, in cazul pe care il descrii cel mai probabil e datorat candidozei.

| doinisor a răspuns:

Arata ca in organism este o infectie fa toate analizele.nu are legatura cu diabetul colesterolul sau candidoza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ultima oara cand mi-am facut analizele l-am rugat pe doctor sa imi explice una alta.
Vsh-ul = viteza sangelui; daca este marit= semn de infectie (orice infectie in corp, pana si la masea), candidoza este si ea o infectie, deci mai mult ca sigur ea e de vina pentru Vsh-ul marit.
Oricum analizele trebuie sa ajunga in mana unui medic pentru a le "citi" si atunci sigur vei afla mai multe.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
VSH - viteza de sedimentare a hematiilor.
Această analiză dacă este mare ca valoare indică o infecție în organism, glicemia ridicată mărește ca timp de vindecare a unei boli, plăgi, etc.
Sănătate.
Pa, pa.