Trebuie sa nu mananci grasimi animale, prajeli, tocatura, rantasuri, mezeluri, conserve. Ai voie maxim doua oua pe saptamana, fierte tari. Nu ai voie sa bei alcool, sa fumezi, sa bei ucuri de tip Cola. Nu ai voie carne de porc nici chiar slaba, doar vita, pui si peste slab, doar fierte, inabusite sau pe gratar. Cat mai multe lactate, dar degresate, cat mai multe fructe si legume proaspete.
Depinde ce boala ai la ficat si depinde de persoana cum tolereaza anumite alimente si cum se reface dupa boala in general se evita prajelile, afumaturile, condimente mai putine.eu de exemplu am avut 2hepatite si A si B si nu am ramas nici purtatoare de virusul hepatic si nu am ramas nici sensibila la vreo mancare pot sa mananc ce vreau si cat vreau desi la hepatita B am fost la un pas de moarte cat de rau mam simtit. mi-a spus dr.ca dupa ce ma refac sa incerc toate mancarurile si daca nu sunt pentru.regim si pe care le suport sa le mananc si care nu sa nu le mananc chiar daca sunt mancaruri de regim daca nu imi cad bine sa nu le mai mananc asa ca am incercat de toate dar nu in exces si nu am probleme.altii au ramas sensibil la multe chiar si numai dupa hepatita A.deci incerci si tu dar fara exces.
cata21 întreabă: