| lia.d a întrebat:

Care credeti ca sunt motivele pentru care apar cosmarurile in vis? Ce credeti ca le poate determina aparitia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andrei90tm a răspuns:

Cosmarurile sunt, de fapt, expresia unei angoase, a unei frici recente, a unor disfuncţionalităţi de natură variată şi reflectă, de obicei, un eveniment din viaţa cotidiană. Aşa se explică faptul că la copii coşmarurile sunt mai frecvente decât la adulţi. Bebeluşii au adesea coşmaruri pentru că informaţiile acumulate peste zi generează emoţii puternice care îşi găsesc exprimarea în mediul nocturn, copiii de grădiniţă visează adesea că sunt părăsiţi de mama lor (pentru că asta se întâmplă de fapt, în realitate, când sunt lăsaţi dimineaţa la creşă). Cei mai mari visează adesea fantome şi monştri pe care îi văd la televizor sau despre care citesc în cărţile cu poveşti. Fiecare vârstă are propriile coşmaruri.

Există însă şi coşmaruri care au legătură cu trecutul, cu amintiri care şi-au pus amprenta asupra sufletelor noastre. Există, de asemenea, coşmaruri cauzate de anumite boli sau, cel mai frecvent, de indigestie. Indiferent de cauza lor, coşmarurile spun multe despre inconştientul unei persoane. Iar atunci când un coşmar se repetă, devine periculos pentru confortul psihic. Ignorarea nu este nici pe departe soluţia ideală în astfel de cazuri. Specialiştii susţin că există metode diverse de îndepărtare a coşmarurilor, iar cea mai eficientă pare să fie aceea de a reinventa scenariul unui coşmar vizualizându-l sau scriindu-l înainte de culcare. Repetând procedeul în fiecare seară, în timp finalul înfricoşător al coşmarului se va transforma conform scenariului auto-creat, căpătând o nuanţă mult mai pozitivă.

Cele mai frecvente coşmaruri şi interpretarea lor

Moartea, accidentele, boala – primul impuls este de a căuta în acest gen de vise valenţe premonitorii. De fapt, ele reflectă grijile exagerate pe care ni le facem pentru persoanele dragi sau pentru noi înşine. Propria moarte în vis poate semnifica o schimbare radicală în propria viaţă sau sfârşitul unei perioade dificile.
Urmărirea – este unul dintre cele mai frecvente coşmaruri; fie că este vorba despre un individ sau despre un animal feroce care ne urmăreşte peste tot, acest gen de coşmar reflectă fuga de ceva care trebuie recunoscut. Pentru a şti exact despre ce este vorba, este necesară o analiză onestă a propriilor temeri din viaţa reală.
Clădiri care se prăbuşesc – imaginea traduce o lipsă de stabilitate emoţională, incapacitatea de a rămâne în picioare în faţa diverselor probleme din propria existenţă. Este genul de coşmar care apare adesea la persoanele cu stări depresive.
Monştri (sau alte personaje imaginare) – sunt apariţii frecvente în coşmarurile copiilor şi corespund adesea unui pericol imperceptibil (violenţă, sexualitate etc) şi care nu poate fi stăpânit. Aceste coşmaruri apar datorită fricii de necunoscut.

11 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

In medicina orientala se spune ca este o deficienta energetica a inimii ("inima este casa mintii/sufletului"). Poate fi in legatura cu probleme emotionale sau/si faptul ca la creier nu ajung suficienti nutrienti.
Pe de alta partea este, din punct de vedere. mai ezoteric, o forma de comunicare cu alte dimensiuni ale existentei (eventual alte entitati).

| Bacemi a răspuns:

Cosmarurile reprezinta doar temerile noastre cele mai profunde. La fel cum visele frumoase reprezinta cele mai mari dorinte. Atunci cand am fost marcati de o intamplare se poate intampla sa avem flash-uri pentru foarte multa vreme.

| marrr a răspuns:

Si cosmarurile, si visele apar din cauza a ceea ce faci in acea zi. De exemplu, daca te concentrezi f mult pe un anumit lucru exista sanse sa visezi acel lucrutongue

| gabriela a răspuns:

Visele reprezinta prelucrarea datelor din subconstient. Daca avem probleme apar in vis cosmaruri, daca suconstientul este relaxat, cu evenimente fericite, visele noastre nu au nimic de-a face cu cosmarurile.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Cosmarurile apar in vis sau in somn?

| MoreTime a răspuns:

Influenta din viata de zi c zi: filme, jocuri etc, asta e cazul cel mai des!

| cristianpopa a răspuns:

Ceea ce vezi la TV, filme, citesti, la un moment dat se arata...in vise, in comportament, idei, etc. Mare grija la ce va uitati, citit, ascultati.

| stefangeles a răspuns:

Eu sunt de parere ca imaginile infricosatoatre, povetile, accidentele sau alte minumi din astea iti cauzeaza in subconstient vise urate.

eu unu nu prea visez asa ceva dar am un cosmar de cand aveam 12 ani pe care nu pot sa-l uit (Vecinul meu s-a spanzurat si am fost la cate-va minute dupa ce a murit la fata locului si l-am vazut vanat tot ) si in acea zi, eu fac naveta la scoala de cand eram prin clasa a3-a si am si vazut un accident extrem de grav in Botosani poate il stie care-va 4 tineri au intrat intr-un stalp cu un Masserati.

In acea noapte am avut un cosmar groaznic de atunci visez ori ceva erotic ori visez ca dorm laughing

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stersul, factorul principal
Visezi urat?
poate ca ai ceva care te deranjeaza, povesteste unei prietene cosmarul si poate sa te ajute sa te linistesti daca vrei poti sa imi dai id -ul pe privat big grin

succes

as fi putut sa i-au de pe nu stiu ce site ce sunt si de unde vin da tu ne-ai spus parerea noastra

| axney a răspuns:

La ce te gindeai inainte de a adormi? Visurile sunt raspunsuri la lucrurile sau intrebarile ce te mustra emotional... incearca ca te intrebi ceva inainte de somn, ceva ce te deranjeaza de exemplu, si vezi ce vei visa in 2-3 zile... a de dorit cind te trezesti noaptea sa ai un caetel si un pix langa pat ca sa-ti poti nota visul, altfel dimineata poti sa te trezesti si sa nu tii minte nimic (asa facea davinci). succes