TI-am explicat si mai sus ca indicat e sa folosesti un storcator de fructe prin presare la rece. Daca nu ai un astfel de storcator, e ok si unul cu centrifugare. Majoritatea din comert sunt storcatoare cu centrifugare, ele fiind cele mai ieftine. In cazul in care ai orice fel de storcator de fructe, NU E NEVOIE SA PUI ABSOLUT DELOC APA. Pur si simplu tai varza in cuburi si o adaugi in spatiul special conceput de la storcator.
Daca insa nu ai niciun fel de storcator... ai nevoie de un blander. EU iti recomand un model de genul asta http://www.emag.ro/blender-gorenje-hb802w-800-w-alb-340561/pd/DRZSQMBBM/. Daca folosesti blander-ul, ceea ce trebuie sa faci este sa tai in cuburi varza, o dai prin blander, insa ADAUGI SI PUTINA APA, intrucat fara nu vei reusi sa scoti suc. Apa o adaugi chiar inainte de a porni blander-ul. Este important sa aproximezi ca maxim sa iti iasa o cana/pahar de 200-250 ml. Important de asemenea este ca apa sa fie adaugata in cantitati mici, spre foarte mici, pentru ca ce te intereseaza pe tine e sucul din varza. Dupa ce faci asta, iei un ciorap de dama NOU, pe care-l vei folosi sa separi lichidul rezultat de pulpa ramasa, intrucat blanderul spre deosebire de storcator, nu-ti va separa pulpa de lichid.
In concluzie, iti recomand sa folosesti un storcator( presare la rece sau centrifugare) iar daca nu ai un storcator atunci foloseste un blander, respectand indicatiile pe care ti le-am dat mai sus.
Ulcoran, Ranitidina sau Omez. Eu am facut tratament cu Gastrosidin (ceva asemanator dar la noi nu se mai gaseste) 2buc/seara timp de 3 saptamani, o saptamana pauza si apoi 3 saptamani iarasi. Atentie la mancarurile care-ti produc arsuri. Nu le mai manca. Daca-ti spune cineva ca sa nu mananci ceva nu te lua dupa el. Eu pot manca rosii si nu castraveti. Sotia mea nu poate manca rosii dar poate manca castraveti.
Salut! Eu am avut probleme destul de mari cu aciditatea. Am avut o gastrita si de asemenea probleme curefluxul gastroesofagian. Simptomele erau in general marcate de dureri, mai ales dimineata, dureri sub forma de arsuri, in zona pieptului si nu numai. Iti pot recomanda ceea ce am folosit eu, dand rezultate foarte bune. In momentul de fata nu mai am probleme. In primul rand alimentatia... incearca sa eviti sa mananci gras seara, inainte de culcare si nu manca inainte cu 2 ore de a dormi. Dimineata, pe stomacul gol, daca ai posibilitatea, fa-ti suc proaspat de varza, un pahar. Tine tratamentul asta timp de 2 saptamani si iti garantez ca vei fi ok. Medicamente, pe termen scurt iti recomand Gaviscon sirop. E foarte bun si iti calmeaza arsurile/durerile. Un alt medicament foarte bun e CONTROLOC. In general aciditatea apare atunci cand faci exces de anumite alimente si pentru a se putea realiza digestia stomacul secreta mai mult acid gastric, insa poti avea si o gastrita, sau mai rau ulcer si in cazul asta ai nevoie de un tratament prescris de medic. Oricum ar fi e bine sa vezi un doctor, insa ce ti-am scris mai sus sunt lucruri general valabile pentru problemele cauzate de aciditate, deci cu siguranta starea ta se va ameliora. Varza, respectiv sucul de varza, cred ca e cel mai bun tratament naturist pe care-l poti aborda, insa e foarte important sa iti setezi si o alimentatie corespunzatoare: sa nu mananci gras, acru, sa nu exagerezi cu dulcele, sa mesteci bine si sa nu mananci repede si daca poti sa-ti setezi un program, sa ai mese regulate.
Am sa incerc si ce mi-ai recomandat tu, eu cand mai aveam si inainte probleme de genu asta mancam broccoli timp de 2-3 saptamani dupa care ma simteam bine si gen disparea, dar chestia asta e ceva de genu o tratezi pe moment dupa care apare iar. asa este la mine, tu mi-ai spus ca ai scapat de tot.
Eu am scapat de tot in sensul in care incerc sa respect niste reguli de baza in ceea ce priveste alimentatia. Nu mamananc acid, gras sau alimente ce implica o digestie puternica, inainte de culcare; mestec bine si mananc ponderat, fara excese. Daca ai posibilitatea ar fi bine sa-ti faci o analiza endoscopica si mai ales analize de sange si scaun. Gastrita si ulcerul sunt mentinute in principiu de o bacterie numita helicobacter. Sucul de varza alba este un excelent cicatrizant si emolient si de asemenea distruge aceasta bacterie. Controlocul la fel. Cele mai bune efecte imediate pe care le am simtit au fost de la suc de varza alba proaspat pe stomacul gol, dimineata si de la Gaviscon. Cunosc personal o persoana care a s-a vindecat de ulcer, intr-o faza ce necesita interventie chirurgicala, cu suc de varza, tinand o cura de trei saptamani. Important e sa-l bei inediat dupa ce-l prepari, intrucat daca il tii in frigider sau oriunde altundeva, se va oxida si nu mai e ok deloc. De asemenea, conteaza mult si storcatorul. Cel prin presare la rece e cel mai bun, insa in lipsa lui e foarte bun si cel prin centrifugare. Eu am folosit un Philips, cu centrufuga. Sanatate!
Salut, ce voiam sa-ti zic, mi-am cumparat varza si intrebarea mea este, cum prepar acest suc de varza cu ce il fac, cu ce il amestesc, pun si apa sau cum? daca poti sa-mi explici tot
Ti-am oferit funda pentru ajutorul acordat, azi dimineata mi-am facut, dar am o intrebare dupa ce ai baut sucul de varza prima oara, sau primele zile- pana cand ai terminat cum te-ai simtit? ai avut reactii adverse de la suc?
Absolut niciuna! DImpotriva, imi lua durerea pe loc si-mi dadea o stare de calmare. Aveam uneori dureri atat de mari in timpul noptii, un fel de arsuri ca si cum n-as mai fi mancat de cateva zile. Durerea aceea care s-ar putea exprima prin "ma roade stomacul", incat nu mai rezistam pana dimineata, ci ma trezeam in timpul noptii si-mi facem sucul de varza ca sa ma linisteasca. Ideea e sa nu exagerezi, asa cum iti spuneam, cantitatea optima e 250 ml maxim, adica echivalentul unei cani sau al unul pahar. Si important e sa il bei pe stomacul gol, dimineata, cand te trezesti, iar apoi jumatate de ora sa nu mananci deloc (asta am uitat sa-ti spun). Cand spun sa nu exagerezi cu maximul de cantitate, ma refer la faptul ca nu e ok sa bei 1 litru deodata pentru ca s-ar putea sa ti se faca greata si sa vomiti. Insa daca vrei si ai timp, poti sa-ti dozezi si sa bei cate 3 pahare pe zi. Cel de dimineata, asa cum am mai zis e CEL MAI IMPORTANT. Apoi unul la pranz si unul seara, inainte de masa cu jumatate de ora, iar atunci cand il bei, sa ai grija sa fii trecut cel putin 2 ore de la ultima masa (ma refer la cele din timpul zilei), pentru ca 2 ore dureaza procesul digestiei. La mine a dat rezultate remarcabile sucul de varza si l-am recomandat tuturor celor pe care-i stiam cu probleme la stomac. Varza e o leguma incredibil de sanatoasa si de benefica organismului. Pe termen lung are proprietati incredibile de regenerare a celulelor si de asemenea este un foarte bun tonic si detoxifiant. Deci nu se pune problema de reactii adverse, insa ca orice lucru, e bine sa-ti setezi o limita si o masura. Si apa daca o bei cu litrii ajunge sa-ti dauneze. Daca poti, posteaza si peste o saptamana cum a decurs "tratamentul". Insa ti-am mai zis ca important e sa si reduci anumiti factori care stimuleaza problema, cum ar fi alimentatia. Macar nu mai bea cafea perioada asta sau pepsi/cola/sucuri acidulate si incearca sa nu exagerezi cu prajelile. macar atat!
TI-am explicat si mai sus ca indicat e sa folosesti un storcator de fructe prin presare la rece. Daca nu ai un astfel de storcator, e ok si unul cu centrifugare. Majoritatea din comert sunt storcatoare cu centrifugare, ele fiind cele mai ieftine. In cazul in care ai orice fel de storcator de fructe, NU E NEVOIE SA PUI ABSOLUT DELOC APA. Pur si simplu tai varza in cuburi si o adaugi in spatiul special conceput de la storcator.
Daca insa nu ai niciun fel de storcator... ai nevoie de un blander. EU iti recomand un model de genul asta http://www.emag.ro/blender-gorenje-hb802w-800-w-alb-340561/pd/DRZSQMBBM/. Daca folosesti blander-ul, ceea ce trebuie sa faci este sa tai in cuburi varza, o dai prin blander, insa ADAUGI SI PUTINA APA, intrucat fara nu vei reusi sa scoti suc. Apa o adaugi chiar inainte de a porni blander-ul. Este important sa aproximezi ca maxim sa iti iasa o cana/pahar de 200-250 ml. Important de asemenea este ca apa sa fie adaugata in cantitati mici, spre foarte mici, pentru ca ce te intereseaza pe tine e sucul din varza. Dupa ce faci asta, iei un ciorap de dama NOU, pe care-l vei folosi sa separi lichidul rezultat de pulpa ramasa, intrucat blanderul spre deosebire de storcator, nu-ti va separa pulpa de lichid.
In concluzie, iti recomand sa folosesti un storcator( presare la rece sau centrifugare) iar daca nu ai un storcator atunci foloseste un blander, respectand indicatiile pe care ti le-am dat mai sus.
Si eu, mereu cand mancam ceva cu scortisoara se intampla asta dar am luat medicamente speciale de 2 ori pe saptamana timp de 3 luni si acum nu mai am nicio problema.