| luciana200972 a întrebat:

Care e cea mai eficienta metoda de a diminua varicele, in afara de operatie? doresc metode testate personal, pe net am citit cam tot ce exista.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Varicele nu le poti diminua sau indeparta decat chirurgical. Si eu am varice si orice fac, continua sa se extinda din cauza terenului ereditar( tata are varice) si a muncii pe care o prestez si care ma tine in picioare aproape toata ziua. Asta nu inseamna ca nu mai aplici un Varixinal sau un Lioton gel. Poti sa iei si un venotonic cum ar fi Detralexul dar sa nu te astepti la minuni.

1 răspuns:
Elianna
| Elianna a răspuns:

De cate ori ai ocazia tine picioarele pe un suport mai inalt.Chiar si cand esti in pat sprijina picioarele pe o perina. Daca picioarele sunt mai sus decat nivelul inimii, circulatia venoasa, de intoarcere se face mai usor.Sa nu ti picioarele incrucisate sub scaun atunci cand sezi. Si...detralex!