Nu va mai certati degeaba.La unii trece cu alternativa, la altii nu.De exemplu eu in fiecare iarna trebuie sa stau mai mult in casa, fiind extrem de sensibila la frig.Altfel nu ma vindec decat cu injectabil.Am incercat toate "tratamentele naturiste" si toate pastilele posibile, dar degeaba, tot la injectii ajung.Depinde de organism si de imunitatea fiecaruia..si apropo de imunitate. daca nu o ai de mic asta e, nu ti-o poti intarii cu tot felul de porcarii pe baza de echinacea si etc.Si spun din proprie experienta..multa sanatate va doresc.
Eu nu as spune ca cineva sa foloseasca medicina alternativa, ci medicina complementara! Natura este si ea o intreaga farmacie si nu trebuie sa o negam!
Inteligentul de tine, folosesti doar medicina care presupune taiat, cusut, injectat si luat pastile cu kilogramul pana cand ti se duce tumora din gat, cum a avut Paul Howie de care ai dat exemplu. Cum a spus si fabiola mai sus, natura este o intreaga farmacie si nu trebuie sa o ocolim nicicum. Eu chiar am apelat la medicina homeopata si pot sa spun ca m-a ajutat, chiar foarte mult, mai ales ca am crezut in ea, nu mi-am zis de la bun inceput " daca nu sunt pastile, nu imi trece!". Am luat un tratament pe cateva luni (3 sau 4), care cuprindea granulele homeopate si cateva tincturi pe baza de plante, si pot sa spun ca m-au scapat de problemele care le aveam la vremea aceea. Am mai dat un raspuns asemanator, doar ca era legat de pastielel pentru slabit: nu sunt de acord cu tratamentele pe baza de pastile, antibiotice, decat daca au o necesitate imensa, fara ele nu te poti trata - cum ar fi hepatita, diabetul, care necesita pastile. Mai bine pentru o raceala, decat sa iei 5 folii de Nurofen, Augumentin, sau mai stiu eu ce, mai bine bei 20 de ceaiuri pe zi, mananci miere, iei un sirop cu miere sau propolis, bai calde cum a zis 'Ooopss'; daca tot ii numesti pe restul "prosti", doar pentru ca vor si o alta alternativa a antibioticelor care fac 60% rau corpului, decat bine, tu cu ce te tratezi? Doar de curiozitate asa, nu vreau un raspuns dat in sictir sau rautacios.
De acord cu tine!
@ i86e2: Natura are multe secrete si daca stim cum sa o acceptam in viata noastra din ce in ce mai tehnologizata ne ajuta enorm. Totusi e muuuuult de discutat pe tema asta, eu am deja vreo 2 ani de cand ma documentez si mereu descopar cate ceva nou. Nu iau medicamente decat in situatii de urgenta, prefer sa ma bazez pe "a preveni" decat pe "a trata ". Cred ca asta e cea mai buna solutie. Alimentatia conteaza enorm iar noi o neglijam din ce in ce mai mult si ne bazam pe niste idioate de pastile sa ne suplineasca nevoile si sa ne vindece bolile.
Apropo, de ce crezi ca s-ar spune adevarul despre medicina alternativa? De ce se considera ca nu are niciun efect? Pentru ca daca s-ar afla adevarul, companiile farmaceutice n-ar mai avea de castigat. E o intreaga conspiratie, nimeni nu-ti vrea binele. Totu se gandesc doar la profit. Banii ne dezumanizeaza...
Dar astia care vand medicina alternativa nu vor sa castige bani, numai mizerabilele de companii farmaceutice. Stii care e diferenta dintre companiile farmaceutice si cei cu medicina alternativa? Companiile farmaceutice trebuie sa plateasca experti, medicina alternativa are nevoie doar de niste sarlatani, nu ai nevoie de cine stie ce studii pentru medicina alternativa.
Si tu ce preferi, sa dai zeci de lei pe un tratament oarecare pentru o banala raceala de exemplu, decat sa te tratezi normal (natural), acasa, cu miere, ceai, gargara cu sare, eventual un sirop cu miere, si nimic mai mult: nu antibiotice, nu vitamine, nu alte pastile? Iti trebuiesc studii si pentru cea alternativa, cel putin doctora mea homeopata are zeci de premii, diplome, titluri de genul la diverse congrese, sau ce sunt ele, la care participa medici homeopati, si merg pe mana ei indiferent ce as avea. Si partea 2a este ca tratamentul de tip homeopat nu functioneaza doar pe mine, ca sa nu mi te iau in cap.
Eu am un organism mai bolnavicios, si cand e sa am o raceala ca orsicare, pana nu ajung la antibiotic, nu imi trece nici in ruptul capului. Mie nu mi se pare ca e doar apa, sarlatanie poate fi, asta daca medicul isi face diploma la imprimanta, dar atata timp cat "apa" aia de care spui tu la mine a dat rezultate, eu sunt multumita si impacata 80% ca am reusit sa trec de o raceala, fara sa iau antibiotic sau alte pastile
Nu stiu si nu prea ma intereseaza aspectele astea, eu is self-studying, cred doar ce vreau si prefer sa nu depind de nimeni... De asta m-am legat mai tare de medicina alternativa, nu vand minciuni nimanui, nu lucrez in domeniu, dar recomand cu toata caldura... Eu am avut ceva probleme, luam antibiotice cu carul cand eram mai tanara, raceam de la cea mai mica schimbare de temperatura si daca puneam gura pe-o inghetata deja ma asteptam sa fac amigdalita din aia naspa. De 2 ani pot spune ca am racit doar toamna cate-o bucata raceala/an, dar si aia intr-o forma usoara, mai mult ca sa tin pasul cu restul
Si nu cred in niciun remediu homeopatic din farmacii sau mai stiu eu ce, eu mizez pe intarirea sistemului imunitar pentru a-mi face organismul capabil sa infrunte singur agentii patogeni. Alimentatia e esenta, atata timp cat nu ai lipsuri in organism nu vei avea parte nici de boli. Asa ca sa traiasca natura si sa moara toti sarlatanii
Cum a zis Hipocrate... "Lasa mancarea sa-ti fie medicament si medicamentul mancarea".
Tratamentele naturiste sunt foarte bune daca stii cand si cum sa le folosesti! Acum depinde si de organism! De exemplu eu am luat medicamente o singura data am luat medicamente cand am facut giardioza.In rest nu, racelile le tratez doar cu remedii naturiste(ceai de lamaie, baie calduta etc) si ma vindec super repede.Bine ca eu nu sunt bolnavicioasa, doar iarna mai racesc uneori in rest nu am probleme cu nimic.Vitamine,calciu si substante nutritive iau dintr-o alimentatie echilibrata, sport fac in fiecare zi.Acum sa fim seriosi daca te indopi de medicamente iti distrugi ficatul, distrugi imunitatea organismului! Insa cum am zis tratamentele naturiste sunt cele mai bune insa nu si in tratarea bolilor grave(tumori, cancer etc)!
Tratamentele naturiswte sunt o solutie nu foarte buna insa sunt o solutie. Raman de parere ca daca folosim medicina actuala o sa ne distrugem sanatatea insa nu exista medicament sau leac fara efecte secundare