| AnneM123 a întrebat:

Care e treaba cu asigurarea? De exemplu daca eu vreau sa imi fac o operatie care e 2000 euro, cat as plati fiind asigurata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Dyalema a răspuns:

Depinde ce fel de operație vrei. Asigurarea nu acoperă toată suma pentru operație și se face doar în cazuri de îmbolnăvire. Mai întâi plătești tu și cu actele de la spital mergi la casa de sănătate și îți vor da ei banii dar nu toți, doar un procent în funcție de contractul făcut între voi.

| Catrice a răspuns:

3000€ laughing cu tot cu cadou pentru doctori

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesc Bunului D-zeu pentru ca am sanatate si nimeni din cei apropiati mie nu au fost nevoiti sa ajunga in aceasta situatii. Numai pe la spitale sa nu ajungi unde stai la cheremul medicilor care numai te storc de bani. Auzi 2000 euro sa platesti din buzunar, apoi iti recuperezi o parte din bani de la "casa de sanatate". La ce sistem avem noi, te operezi si platesti in 2019, banii ii recuperezi in 2900. Probabil stra stra stra nepotii tai vor primii instintare ca au de ridicat bani in urma operatiei tale. Daca va mai exista Romania pana atunci. Pe atunci va fi Pesedenia. Nu e de ras, e de plans. Avem un sistem de tot rahatul si scuza-mi postarea mea offtopic. Dar te iei cu mainile de cap cand vezi ce sistem avem in Romania, iar pe alesii nostri ii doare in fund de toate acestea. Le-au facut salarii la medicii si asistente de mii de lei, dar si asa tot trebuie sa platesti in spitale.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asigurarea nu acopera decat cazuri fortuite (accidente, decese, etc). Ca vrei tu sa-ti faci operatie estetica nu se pune. Deci, depinde ce operatie vrei sa faci.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca tu vrei sa iti faci o operatie, o platesti desigur integral. Daca medicul decide ca ai nevoie de o operatie si o faci intr-o unitate sanitara care are contract cu Casa de Asigurari (spital de stat daca te referi la asigurarile obligatorii de sanatate), nu vei plati absolut nimic