| jahjah a întrebat:

Care e treaba cu streptococul? Trebuie tratat sau nu? Mi-am facut analize de vreo 3 ori si am avut de fiecare data. A urmat tratament pentru toata familia. Si imi tot apare. O parere a altui doctor este ca nu trebuie tratat, ca oricum va reaparea cu siguranta, si nu dauneaza.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mariusres a răspuns:

Petru, o durere musculara, persistenta in zona gatului de vreo 4 luni de zile ar putea avea ca origine streptococii?

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai culturi pozitive la streptococ? Sau ASLO mare? ASLO mare, dar nu in crestere, nu trebuie tratat. Semnifica antecedente de infectie si atat.
Analize din ce? Exsudat faringian, leziuni cutanate, alte leziuni? Parerea mea e ca streptococul trebuie tratat: Penicilina injectabil sau Eritromicina oral si apoi Moldamin pe termen lung.

| petru a răspuns:

Domnule Jahjah,
in genere bacili/strptococii sunt tratabili; la copii sunt frecventi si dispar cu varsta. La tratament este foarte util a se determina grupa din care fac parte, si in functie de aceasta se poate trata mai usor si eficient. Desigur este necesara si o igena adecvata. Inbolnavirea cailor respiratorii, este destul de frecventa, avand ca si cauza a inbolnavirii, datorata streptococilor din grupa"A"