Maxim poate avea 100g glucide. De exemplu zahărul. Are 100g glucide(zaharuri) per 100g produs.
Iar la grăsimi uleiul este singurul care are 100g grăsimi din 100g produs.
Benefic sau nu, asta nu prea are logică. Pentru ce? Ce mai conține. Glucidele sunt complexe sau pur și simplu zahăr? Cât consumi din acel aliment? Ce alte alimente mai consumi? Totul e în context. Unii vor și să ia în greutate, să știi! Pentru ei un aliment cu doar 87kcal/100g nu ar fi prea "benefic" deoarece ar trebui să mănânce foarte mult din el. Deci depinde de multe lucruri.
Mie personal imi plac dulciurile, asa ca mananc alimente chiar si cu 50gr zahar la 100gr. Nu este benefic daca mananci pe stomacul gol, sau daca nu faci putina miscare ca sa arzi glucidele( ele sunt o sursa instanta de energie si daca nu este consumata se depune, daca desigur cantitatea este mare).