| Ando1dul a întrebat:

Care este cauza aparitiei matrerii? Ma spal aproape zilnic pe cap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| raducuu a răspuns:

Samponul sau pur si simplu ai parul prea mare.big grinDu-te la un control dermatologic pentru informatii.big grin

| ITHelper a răspuns:

Sa incerci sa nu mai stai cu mana prin par, ca se mai intampla ca tu sa iti provoci matreata (scarpinandu-te), si sa folosesti un sampon usor..de exemplu sa nu fie pentru parul vopsit, sau stiu eu alte porcarii.
Sper ca te-am ajutat! Funda?

| ViperXd a răspuns:

Sunt sigur ca problema este din cauza gelului. SPlate cu sampon impotriva matretii

| greyhound a răspuns:

Poate fi altceva; mergi la un dermatolog
btw n-ar trebui sa-l speli asa des

| FaraIdeiDeNume a răspuns:

Nu mai fa asta. Spalandu-l in fiecare zi il obosesti si nu vei scapa asa de matreata!
1. Nu pune atat de mult sampon, atunci cand te speli.
2. Eu iti recomand Head & Shoulder pentru toate tipurile de par. happy
3. Spala-te pe cap de doua ori pe saptamana, de exemplu Duminica si Miercurea happy sau cand vrei tu happy.

| ๓คгเคภค a răspuns:

Nu folosesti samponul potrivit parului tau...Ca sa nu mai apara trebuie sa te interesezi ce fel de sampon se potriveste parului tau.De aceasta si tu singura iti poti da seama incercind mai multe tipuri de sampon daca iti permite buzunarul desigur...

| DiamantulAuriu a răspuns:

Chimba samponul poate sa fie unu rau si din cauza asta

| Diana769 a răspuns:

Matreata este piele moarta. Poate aparea din cauza urmatorilor factorii:
- stai cu mana prin par prea des si devine gras
- cand te speli pe par, incerci sa freci cat mai mult ca sa scapi de ea dar de fapt devine mai mult ( cheia sa scapi de ea, este sa clatesti din abundenta)
-ai un sampon care nu face fata ( de multe ori Head& Shoulder creeaza matreata)
- poate pentru ca te speli in fiecare zii pe cap ( daca te speli des pe cap, esti mai predispus ca parul tau sa se ingrase, prin urmare sa capete matreata)
Sfatul meu este sa incerci sa-ti schimbi samponul si sa-ti masezi usor parul la dus, apoi sa clatesti din abundenta. Daca fenomenul continua sa se intample, asculta sfatul unui doctor.

| VIP3r a răspuns:

Cauta un sampon din plante, natural, am un coleg care are problema asta iar la medic i s-a recomandat un sampon si niste fiole pe care sa le foloseasca inainte de a se spala, tratamentul este destul de scump, in jur de 50-60 lei, el a luat o luna dupa care a inceput sa foloseasca sampon pe baza de plante si nu mai are probleme.

De la gel, in caz ca folosesti nu cred ca e, eu folosesc, mai rar intr-adevar deoarece imi cade parul de la el...

| Different69 a răspuns:

Nu e bine sa te speli zilnic pe cap si din cauza asta iti poate aparea matreata si parul o sa devina mai gras. Spalate cu un sampon anti matreata de 2 ori pe saptamana.

| Almássy a răspuns:

Matreata se face de la sampon.incearca
headandshoulders si spalate de maxim 3 ori pe saptamana ca nu e bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Şi de ce trebuie să te speli aşa des?
Cauzele apariţiei mătreţii pot fi extrem de diferite: existenţa sporilor (ciupercă cunoscută sub numele Malassezia), excesul de sebum, dereglări hormonale, iar în foarte multe cazuri este vorba despre o predispoziţie genetică la acest tip de afecţiune. La fel şi dezechilibrul alimentar poate constitui o cauză des întâlnită sau folosirea unor produse cosmetice nepotrivite.
O mască capilară cu ulei de măsline şi acid salicilic o dată sau de două ori pe săptămână pot curăţa foarte eficient scalpul.
Te pup!