Bună!
Polenul, drojdia de bere, diverse alge (spirulină, varec, etc.), germeni de grâu, soia, măsline, fructe, roșii, varză, țelină, lucerna, praz, sfeclă roșie.
Caută să consumi unele din următoarele sucuri de fructe, legume și verdețuri (sunt cele mai eficiente).
Strugurii roșii si negrii, spanacul, perele,
pătrunjelul.
Vitamina C favorizează absorbția fierului în intestin. Surse: măceșe, pătrunjel, kiwi, coacăze negre, lobodă, ardei, urzici, broccoli, conopidă, varză, portocale, lămâi, grape-fruit, spanac, ridichii, varză, roșii, mazăre, fragi, etc.
Surse bune de fier: drojdie de bere, grâu încolțit, soia, susan, polen, lăptișor de matcă, fasole albă, linte, floarea- soarelui, semințe de dovleac, năut, ovăz, mei, grâu, migdale, spanac, urzică, păpădie (inclusiv rădăcina), curmale, smochine, pere etc.
Caisele, piersicile și prunele, uscate sau proaspete, stafidele, strugurii proaspeți și merele (uscate sau proaspete), bananele, spanacul, lăptuca, roșiile, broccoli conțin factori care favorizează regenerarea hemoglobinei. Pentru a transforma fierul din organism în hemoglobină este nevoie și de cupru. Printre bunele surse alimentare se numără: grâul, fasolea, nucile, semințele, prunele uscate.
Te pup!
Bună.
Anemia trebuie să se știe de ce cauză este, în primul rând!
În al doilea rând, NUMAI medicul trebuie să-ți prescrie un tratament și monitorizare cel puțin 6 luni de zile.
Pa, pa.
Ia si u ceva minerale... fier cu limonada dupa masa, si un complex de vitamina B, in special B12