Uleiul de struguri se foloseste numai in salate, altfel efectul lui terapeutic este nul. Pentru a praji, fara ca sa fie nociv pentru organism este bine sa folosim uleiul de palmier Olina, la care s-a facut referire si in alt raspuns dat la aceasta intrebare. El se foloseste la gatit in general, nu numai la prajit cartofi si ce este mai important, nu imprumuta gustul de la prajelile anterioare. Chiar mai mult, se pot praji deodata atat carne, cat si pestele, fara a se influienta gusturile celor doua alimente.Acest ulei, dupa folosire, se strecoara si se poate folosi pana la epuizare, fara a fi nociv pentru sanatate.
Asa cum s-a mai spus si in celelalte raspunsuri date la aceasta intrebare, este bine daca folosim metoda de prajire a alimentelor mai rar, pentru a se reduce cantitatile de grasimi, care contribuie la cresterea in greutate, sau fac unele mancaruri mai grele, folosind metoda fierberii in abur a alimentelor.
Uleiul de floarea soarelui : uleiul de masline e bun si in salate dar si la prajeli...
Depinde ce prajesti Iti recomand pentru. cartofi uleiul de palmier ( olina) se gaseste in bidoane galbene de 3 l. E bun si poti praji de mai multe ori in el si daca il lasi mai mult se face ca untura dar cand il pui pe foc se topeste la loc.
Orice ulei este bun pentru prajit, dar nici un ulei nu se foloseste de mai multe ori.
anonim_4396 întreabă:
Mario1996 întreabă: