Atunci cand maslinele sunt presate pentru a se obtine ulei, prin acest proces initial este produs cel mai bogat in arome ulei de masline, cunoscut ca ulei extravirgin. Acesta este foarte bun pentru salate. Uleiul de masline simplu este uleiul rafinat si filtrat, nefiind la fel de bogat in arome, dar cu acelasi continut caloric ca si cel extravirgin.
Ala de masline extravirgin e mai bun...
ala normal nu-i asa bun si sanatos ca cel extravirgin
Uleiul de masline extravirgin este atunci cand maslinele se storc prima data la rece, iar cel normal la a 2 a stoarcere de aceea extravirgin-ul este mai de calitate si mai sanatos decat cel normal.
Cel extravergine este extras prin procedee mecanice nu neaparat la rece, asta numai daca este specificat pe eticheta iar celalalt olio di oliva este extras cu ajutorul diluantilor ca si majoritatea uleiurilor de pe piata. Ce ramane de la presare se amesteca cu anumiti diluanti si dupa aceea se rafineaza.
anonim_4396 întreabă:
foreveryou întreabă: