E posibil sa fie un viciu de consolidare a fracturii care explica arcuirea tibiei dar totusi a avut placute metalice si nu ar fi trebuit... E greu de zis asta. Un semn de intrebare imi ridica fractura pe care a suferit-o acum, la simpla torsiune. Mai ales ca nu este pe acelasi traseu de fractura, ci la distanta. Daca sunteti din Bucuresti sau aveti cum sa ajungeti aici, mergeti la dr. Ulici de la Spitalul Grigore Alexandrescu sa o vada
Diafiza este portiunea alungita a osului, formata predominant din os compact. Fracturile de diafiza sunt mai greu de vindecat, de multe ori rezulta aschii de os care pot sa raneasca tesuturile moi adiacente sau chiar se poate produce o fractura deschisa.
Metafizele sunt capetele osului, alcatuite preponderent din os spongios. Multe din fracturile petrecute in copilarie sunt de tip metafizar si se dezvolta in general in zona de crestere a osului (inelul de crestere). Vindecarea fracturilor de tip metafizar este de obicei mai usoara, complicatiile mai rare, iar in urma unei fracturi de acest tip osul devine mai compact si mai greu de afectat in aceasta zona.
Multumesc frumos pentru raspuns, uite care este problema mea, fetita mea a suferit acum 9 luni u accident in care si-a fracturat femurul, tibia si peroneul, unde sa intervenit chirurgical punandu-i tije in oase.la exact 6 luni dupa acel accident, dupa ce medicii daduse un diagnostic de vindecare in proportie de 80 la suta, iar oasele m-au asigurat ca sunt total refacute, intr-o simpla rasucire a osului( ma refer ca ea a vrut sa se intoarca sa ia ceva)i s-a rupt din nou tibia! iar diagnosticul pe care la pus este fractura diafisara. ceea ce nu inteleg eu este daca dintr-o fractura care a fost metafisara se poate refractura si sa fie diafisara!
Nu-mi pot inchipui acest lucru, decat daca la prima fracturare a ramas o fisura ascunsa in tibie. Insa acest lucru releva o problema cu potential mult mai grav, este posibil ca fiica dvs. sa aiba o deficienta in asmilarea calciului sau a viteminei D. Vedeti daca nu exista vreo afectiune metabolica sau o carenta de acest tip, eventual discutati cu mai multi medici, nu doar cu medicul de familie.
Offf numai stiu nici cu cine sa mai discut, pentru ca pur si simplu ultima solutie care mi-a ramas este o clinica in oslo norvegia desi aici unde sunt sunt ffff buni traumatologi, si investigatii i-am facut pana acum in stagiul ca am ajus sa nu mia accepte doctorii sa o mai analizeze pentru ca cica nu se poate iradia atat de mult un copil de 4 ani pentru o nelamurire a mea si o nebunie a capului! dar cum sa nu intreb cand ei imi pun un diagnostic si imi dau un pronostic si vad exact contrariu? cand pe zi ce trece imi apar noi complicatii! cine in locul meu ar sta cu mainile in san?
Parerea mea este ca ori nu a stat suficient de mult timp in ghips si nu s-a consolidat osul cum trebuie, ori are o fragilitate osoasa de cauza ereditara sau metabolica. As recomanda sa ii faceti o osteodensitometrie DXA ca sa i se masoare calitatea osului si sa mergeti la un medic ortoped pediatru care sa o aiba in evidenta (va pot recomanda un doctor bun din Bucuresti). Fracturile acelea de femur, tibie si peroneu au avut loc dupa un accident grav?
Da,un accident rutier in sensul ca a fost practic prinsa intre banchetele din fata si strivita, accidentul a avut loc in Spania si i-au facut acea osteodensiometrie inclus i-am facut si proba de diabet ca nu ii gasesc nici ei explicatie, mai ales ca acum a ramas cu un fel de arcuire la tibie
E posibil sa fie un viciu de consolidare a fracturii care explica arcuirea tibiei dar totusi a avut placute metalice si nu ar fi trebuit... E greu de zis asta. Un semn de intrebare imi ridica fractura pe care a suferit-o acum, la simpla torsiune. Mai ales ca nu este pe acelasi traseu de fractura, ci la distanta. Daca sunteti din Bucuresti sau aveti cum sa ajungeti aici, mergeti la dr. Ulici de la Spitalul Grigore Alexandrescu sa o vada
Metafizele sunt situate la extremitarea osului (spre genunchi si spre laba piciorului). diafiza este intre ele.
Epifizele sunt extremitatile oaselor (capete osoase) diafiza este partea alungita (corpul). o mica portiune de trecere de la epifize la diafiza se numeste METAFIZA
anonim_4396 întreabă: