Dupa terminarea rezidentiatului, fiecare medic da un examen. Daca il ia, devine medic specialist in acel domeniu in care a studiat in anii de rezidentiat (medicina de familie, gastro, endocrine, gineco, oftalmo, etc). Dupa minim 5 ani de specialitate, medicii au dreptul sa se inscrie intr-un concurs de primariat. In urma unui examen, daca promoveaza, devine medic primar.
Iti dai seama acum ca doctorul primar are mai multa experienta decat cel specialist, dar nu e o regula. Poti fi un specialist bun, cu experienta dar sa nu participi la acel concurs de primariat (adica sa inveti dar sa nu ti se certifice oficial asta).
Buna
un medic urmeaza prima data un rezidentiat dupa preferinta care dureaza, intre (3-6) ani depinde de fiecare specialitate aleasa, dupa care dupa terminarea, rezidentiatului in specialitatea medicala aleasa, medicul rezident trebuie sa dea un examen, iar daca va trece examenul, va fi mai mare in grad si va primi, titlul demedic specialist in domeniulpe care la urmat in anii de rezidenta, iar dupa minim 5 ani de specialitate, daca medicul vrea, poate sa mai dea un examen, si primeste titlul de medic primar, adica este un varf in medicina, iar atunci cand specialistul nu poate rezolva un caz foarte grav, il trimite pe pacient, la medicul primar.
O zi buna.