Anna
| Anna a întrebat:

Care este fructul care contine cea mai mare cantitate de vitamica C?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| larapopa a răspuns:

Macesul, Afinele si ardeiul gras, sunt mult mai bogata in vitamina C decat clasicele citrice(lamai, portocale). Macesele au, pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.Visinile sunt si ele foarte bogata in vitamina C. Dupa care urmeaza Papaia, Guava si Kiwi. Dintre legume foarte bogat in vit. C este ardeiul gras.

36 răspunsuri:
| Ben. a răspuns:

Kiwy

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Fructul de macies.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kiwi

| sergiu25bc a răspuns:

KIWI

dieta cu fructe, fructe, struguri beneficii, soare, luteina, legume si fructe care contin fier, legume si fructe fier, continut struguri, lumina, contine fier, fructe ce contin calciu, legume cu fier, fructe care contin calciu, fructele care contin calciu, dieta eficienta

In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Toate dietele sanatoase prescriu consumarea fructelor, legumelor si cerealelor, problema este insa ca nu toate fructele sunt perfecte din punctul de vedere al nutrientilor continuti; majoritatea au numai vitamina A sau C si ofera energie din zahar sau fibre. Kiwi contine si aceste vitamine, desigur, dar ofera mult mai multe beneficii decat celelalte fructe.

| christian a răspuns:

Si portocala si lamaia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Guyava

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Guyava

| Dr.StomatologG.G. a răspuns:

Stiu, stiu, stiu care e fructul care contine cea mai mare cantitate! Este fructul care e uscat si macinat si apoi comprimat sub forma de pastile ce contin vitamina C pe care le cumperi din orice farmacie laughing Au cea mai mare concentratie de vit. C big grin

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Din cate m-am informat, un soi de pruna din Australia, numit Billy Goat Plum are 3150mg Vit C, apoi catina de garduri care are 2500mg vit C...kiwi are 60mg vit C la 100gr fruct... apoi mai exista un fruct in zona Marii Caraibilor acerola(cireasa de Barbados) cu o cantitte mare de vit. C
La noi in tara, fructele de padure contin cea mai mare cantitate de vit C(catina, macese, coacaze negre, afine).

| gabrielutzu a răspuns:

LAMAIA este fructul cel mai bogat in Acid Citric care contine cel mai mult Vitamina C.Chiar gustul"caracteristic" al lamaii este foarte asemanator cu cei al vitamineloc C de supt-tablete ce se gasesc in farmacii.

| hashe86 a răspuns:

Macesele stiu eu si majoritatea fructelor de padure culmea si ardeiul.

assiris
| assiris a răspuns:

Patrunjelul, mai mult deci citricele

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Si unele fructe au... dar cea mai mare cantitate de vitamina C se gaseste in patrunjel.Asa ca, la salate adauga mai mult patrunjel(proaspat).winking

| DenissaDeea a răspuns:

Dupa parerea mea fructele bogate in vitamina C sunt Grefa, Lamaia, Kiwi, Portocala.

| simpluEu. a răspuns:

Capsunile si portocalele.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Din cate stiu eu - grapefruit-ul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e un fruct! ...Patrunjelul!

| fabiola a răspuns:

Catina si macesele!

| eumi a răspuns:

Oscilez intre catina si macese.

| eu_4161 a răspuns:

Portocala

| carmenzo a răspuns:

Crede-ma CEAIUL VERDE! o cana pe zi ...iti garantez ca are mai multa vit C decat toate fructele la u loc! il poti gasi la real, magazine naturiste... dar atentie nu sub forma de plic ci frunzulite! pa pa

| carmenzo a răspuns:

Crede-ma. CEAIUL VERDE! mai mult nu este in nimic.incearca cateva luini o cana pe zi.nu la pliculet ci frunzulitie. Le gasesti la un magazin naturist, Real, Kaufland! pa pa

| Krina a răspuns:

Maciesele din cate stiu, iar ca si planta, am inteles ca patrunjelul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kiwi

| csintalan a răspuns:

...ati uitat de,, nucile verzi,,,...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciresele Acerola au cea mai mare cantitate de vitamina C

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ardeiul iute contine cea mai mare cantitate de vitamina C, este o explozie de vitamina C, am citit intr-o carte care se axa doar pe alimentatia cu hrana cruda, fructe si legume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ardeiul iute este o explozie de vitamina C, am citit intr-o carte care se axa pe alimentatia cu hrana cruda, fructe si legume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kiwi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu cum se cheama sigur da e ceva asemanator maceselor si e plin cu vitamian c catina cred ca se cheama 90%. si altele cauta fructe de padure zmeura mure fragii is pline cu vit c si iti intareste sistemul imunitar si te mentine tanar.