In primul rand pe zi se beau 2 L de lichide, nu de apa pentru ca apa nu hidrateaza ci doar omoara setea, iar la baie mergi de cate ori iti vine sa mergi.
Apa este cel mai important lichid necesar bunei functionari a organismului!
Vezica barbatului are o capacitate de stocare de 300-400 ml de urina, mai mica decat cea a femeii, care este de 500-600 ml.
La baie mergi cand ai senzatia de mictiune, adica de 5-6 ori pe zi, in functie bineinteles de cate lichide bei in ziua respectiva.
Stai linistit ca stiu f bine limba romana dar cand scriu pe net ma grabesc zi tu ca esti marele filosof si niciodata nu gresesti.
Iar cat despre apa da nu hidrateaza mai documenteaza-te si apoi sari cu gura pe mine OK?
http://www.antena3.ro/......44415.html
http://www.ziare.com/......sm-1136575
De aceea la tv zice 2 l de lichide nu de apa.sau pentru tine lichid inseamna doar apa?
Organismul separa apa de restul nutrientilor, supele, ciorbele sunt compusi care contin apa, practic apa din ciorba hidrateaza si nu ciorba in sine.
la fel si in cazul legumelor. organismul nostru este ca un fel de mare laborator chimic, descompune tot (sau crezi ca ia de-agata tot ce-i dai?)
Spre exemplu, alcoolul si cofeina sunt lichide, dar care deshidrateaza.
Eu stiu asta dar ma refeream la apa goala in sine ca nu hidrateaza cel putin in cazul meu. Mie imi trebuie fructe ca sa ma simt hidratata, daca imi este sete beau apa si apoi iar mi-e sete, dar daca am mancat un fruct mai zemos imi dispare senzatia de sete.nu am zis sa nu bea apa, dar nu numai apa toata ziua pentru ca lichidele le luam si din alte surse.
In fine...mai pe apa nu m-am contrazis cu nimeni
In mod normal, un adult urineaza de 5-6 ori pe zi.E indicat a se consuma 2000-2500 litri de lichide pe zi, din care se elimina prin mictiune 1200-1400 ml /24 h.
Capacitatea vezicii este de 300-400 ml, dar isi mareste capacitatea in timpul umplerii.
Limita este intre 150-250 ml, in functie de constitutia fiecaruia, dar exista mecanisme de feedback care dau senzatia de mictiune si necesitatea de... A merge la baie. deci organismul isi regleaza singur aceasta necesitate.
FLAViЯ întreabă: