Am mai spus ca-mi plac la nebunie copy-pasturile? cum zicea si sabina aceasta bacterie h. pylori cauzeaza ulcerul gastric... dar din cate am intalnit eu cele mai frecvente cauze ale ulcerului gastric au fost stresul si aspirinele (mai ales daca acele persoane au tendinta sa le rontaie) bine intles... dar si alimentatia nepotrivita
Ulcerul este produs de infectia cu Helicobacter pylori, precum si de o alimentatie necorespunzatoare, fara legume, fructe, supe, ciorbe, la care se adauga stresul la care suntem supusi pe parcursul fecarei zile. Ulcerul poate fi provocat si de consumul de medicamente cum ar fi aspirina ori alte antinflamatoare, care pot afecta peretii stomacului ori duodenului. De regula, cei care au o gasttrita hiperacida au mai mare posibilitatea de a se imbolnavi de ulcer pentru ca si o catitate sporita de acid garstric poate sa lezeze peretii stomacului, ori ai duodenului. Nisele ulceroase, pot produce si hemoragii, motiv pentru care imediat ce se observa acest lucru, este necesar sa consultam un medic gastroenterolog, care va putea administra un tratament care sa conduca la remedierea situatiei. Hemoragiile gastrice pot fi constatate din scaun sau daca bolnavul vomita sange. Este bine sa se foloseasca suc proaspat de varza, ori suc de cartofi, care au calitatea de imbunatati continutul gastric si ajuta la vindecarea ulcerului, acest suc se bea cu 1/2 ora inainte de fiecare masa. De altfel Vitamina U este realizata din varza, de regula aceasta este unul dintre medicamentele care se prescriu in cazul ulcerului.
Este o boala care, primavara si toamna poate recidiva de aceea cei care au fost diagnosticati cu aceasta boala trebui sa aiba grija si sa tina un regim dietetic, care sa previna recidivarea afectiunii.
Mancarea la ore neregulate, mancarea uscata multa si supe putine, la care se mai adauga si stress-ul.
Doua din cele mai frecvente cauze de ulcer gastric sunt infectia cu bacteria numita Helicobacter pylori (H. pylori) si abuzul de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi Aspirina.
Bună.
O alimentați nesănătoasă, consumul de sucuri acidulate, alcool, condimente în exces, tratamente medicamentoase pe termen lung și infecția cu helicobacter pylori.
Pentru a preveni această ulcerul gastric trebuie să avem mese regulate, consum de fructe și legume proaspete, sucuri naturale făcute în casă, iar vizita la medic periodic (la 6 luni - 1 an) poate avea un răspuns pozitiv asupra sănătății.
Sănătate.
pa, pa.
iiooaannaa26061994 întreabă: