Cumperi lapte de vaca si lasi 2-3 zile la temperatura camerei sa se prinda, dupa care pui in frigider.
Daca nu se prinde in 3 zile, atunci acel "lapte" n-a vazut vaca...
Iar de la acel producator nu mai cumpara nici un fel de produse "lactate"!
Iaurtul facut in casa, este cel mai sanatos.
Iar din ce ele de cumparat, nu are importanta marca, trebuie sa selectezi sa fie: grecesti, iaurt de casa, organice, fara fructe si fara zahar.
Cele naturale, simple, fara zahar. Daca au fructe citeste eticheta sa fie doar fructe, nu si zahar adaugat. mai bine iti adaugi tu acasa bucatele de fructe sau o lingurita mica de miere naturala, cateva nuci...si gata, ai un desert.
Daca nu ai posibilitatea sa iei lapte de casa sa-l lasi la prins sau sa-ti faci tu iaurtul tau, alege produsele napolact. Dar orice iaurt natural ai alege este oricum o gustare mult mai sanatoasa decat un hotdog sau o felie de pizza.
Iaurtul facut in casa. Toate iaurturile din comert sunt facute din zer si alte produse lactate secundare. Atat la smantana cat si la iaurt se adauga amidon din belsug pentru consistenta si culoare, iar nivelul de grasime al produsului este reglat cu ajutorul unturii de porc, desi nu cred ca vei gasi aceasta informatie la ingrediente.
Asta este o inventie de marketing. Mai documenteaza-te putin ce inseamna bifidus esensis/actiregularis/blabla si nu din reclamele lor, fiindca sunt reclame.
Daca te referi la bifidus fiind bacteria care face din laptele dulce lapte acru, cred ca este prezenta in orice iaurt.
Ideal ar fi să cumperi iaurturi simple și să pui tu gem în ele.
De ex. Cremoso e bun și "mai puțin nociv"
Dar cum zice și @Porcusorul, cele făcute în casă sunt cele mai sănătoase, dacă ai posibilitatea să-ți faci sau să iei de la cineva și desigur, dacă îți plac, pentru că sunt diferite de cele din comerț, la gust.
Iei lapte, fierbi, pui o lingura de smintina si lasi la prins. Ta-taa!
A, credeam că e mult mai complicat.
Mersi