Painea de secara
Painea de secara (din faina integrala de secara) are foarte multe beneficii pentru sanatate. Painea de secara este recomandata versus painea clasica din faina alba sau chiar din faina neagra sau graham.
Secara si alte cereale integrale sunt o bogata sursa de magneziu, un mineral care actioneaza in calitate de co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv a enzimelor implicate in utilizarea de catre organism a glucozei si secretiei de insulina.
Deoarece este dificil sa se separe taratele si germenii de endosperma din bobul de secara, faina de secara pastreaza de obicei o cantitate mare de substante nutritive, spre deosebire de faina rafinata de grau care nu mai are aproape deloc proprietati nutritive.
O alimentatie bazata pe paine din faina integrala de secara, de cel putin 6 ori in fiecare saptamana, este o idee buna mai ales pentru femeile postmenopauza cu un grad ridicat de colesterol, hipertensiune arteriala sau alte semne de boli cardiovasculare (CVD).
Gasim la supermarket paine din faina integrala de secara fie fabricata la noi in tara fie pesmeti din faina de secara importati din Italia. Sunt recomandati pentru persoanele care vor sa adopte o dieta sanatoasa. O felie de paine de secara sau pesmet care cantareste 10 g are in medie 30 calorii, 1 g proteine, 5, 5 g carbohidrati (dintre care zahar numai 0, 2g), lipide 0, 1 g, fibre alimentare 1, 5 g, sodiu mai putin de 0, 1g.
Painea neagra de secara! eu asta o manac si imi pastrez si silueta si este si mai sanatoasa(parrea mea)! Nu stiu care este diferenta de pret dintre painea graham si cea secara. dar paraerea mea este sa incerci de secara! Are mai multe fibre... cea de graham nu este altceva decat...grau! Ma bcuur ca te-am cunoscut... Sper sa ne mai vedem
anonim_4396 întreabă:
qwerty1337 întreabă: