anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt alimentele permise si cele nepermise in tratementul bolilor de ficat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu nu ai voie alcool, prajeli, rantasuri, tocatura, mezeluri, conserve, carne de porc sau alta carne grasa. Poti manca multe fructe si legume, lactate degresate (nu unt, smantana, cascaval), piept de pui, peste slab sau carne de vita la gratar, fiarta, inabusita. Poti manca maxim doua oua pe saptamana fierte tari.

3 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Nu e bine sa mananci prajeli, totul sa fie fiert sau la aburi, nu manca usturoi, ceapa, iute, condimentat, sa mananci multe legume verzi si fructe, salate multe, nimic alcool, fara cafea si ceaiuri cofeinizate... multa sanatate

assiris
| assiris a răspuns:

Unde pot sa-ti trimit pe mail/messenger o culegere de materiale cu dieta in aceste cazuri si nu numai?

| tinapaula a răspuns:

Depinde ce ai la ficat. daca gasesti mananca RODII sunt fructele acelea care au ca niste samburi inauntru sunt f bune pentru ficat.ai voie branza dulce smantana gratar de pui de vita.iti doresc multa sanatate