| Claudia778 a întrebat:

Care sunt avantajele şi dezavantajele naşterii naturale? Va întreb pentru ca sunt însărcinată şi deşi sarcina e la început înca eu vreau să nasc natural

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Madaxo97 a răspuns:

Nu prea există dezavantaje, decât poate durerea din timpul travaliului, dar poți face anestezie epidurală și nu mai simți nimic. Este cel mai bun mod de a naște pentru că este singurul mod lăsat de natură si de Dumnezeu pe pământ, este natural. Copiii născuți natural au si o imunitate mai bună decât cei născuți prin cezariană, și nu mai sunt predispuși la alergii, tu te vei recupera mai repede decât după cezariană, într-o zi, doua după naștere ești ca nouă.
Dezavantaj ar mai fi ca poți să te rupi acolo când iese copilul, dacă nu te dilați destul de bine, sau să te taie doctorul ca să iasă mai repede copilul, procedură ce se numește epiziotomie.

| CalinaXandra a răspuns (pentru Madaxo97):

Imi pare rau sa te contrazic dar eu am născut cu cezariana la indicația medicului 2 fetite perfect sănătoase și cu o imunitate foarte bună, nu au fost predispuse la nicio alergie și nici răceli decât foarte rar, în comparație cu unii copii pe care ii cunosc și sunt născuți pe cale naturala. Asta e discutabila cu imunitatea sau cele care alăptează fața de cele care dau lapte praf. Eu într-o săptămână m-am recuperat după ambele cezariene și pe prima fetita am alaptat-o exclusiv la san 1 an jumate. Asta la fel e discutabila pentru ca fiecare organism e diferit. Dacă doamna poate sa nască natural atunci sa o facă pentru ca asa e lăsat de Dumnezeu, da... dar sunt unele situații în care nu se poatewinking și se alege cezariana pentru a salva viata mamei sau a bebelui. Sănătate multa și sarcina ușoară doamnei.
Dezavantaje nu sunt dar nici nu putem spune ca cei născuți natural sunt mai cu "coarne" sau mai "sanatosi" decât ceilalți.

| Madaxo97 a răspuns (pentru CalinaXandra):

Bineînțeles, să nască natural dacă poate, dacă îi dă doctorul aprobarea. Dacă sunt complicații cum ar fi placenta prea joasă, copilul neintors, sau cu cordonul ombilical în jurul gâtului doamne ferește, sau pur si simplu alt motiv, de exemplu mama mea a născut prin cezariană de 2 ori pentru că avea probleme cu ochii, și așa i-a recomandat doctorul, și adevărul e ca nici eu nici fratele meu nu am fost bolnăvicioși, dar așa se spune, așa spun statisticile ca cei născuți natural sunt mai sănătoși. Eu am născut natural și am cam rămas cu unele sechele din cauza durerilor, am avut dureri groaznice, nu prea recomand laughing cred că următoarea naștere și eu voi opta pentru cezariana la cerere, de ce să sufăr aiurea când pot alege o cale mai ușoară.

| Robert2526 a răspuns:

Aici parerile sunt impartite. O sa auzi diferite pareri, una dintre ele deja ai auzit-o, ca cei nascuti natural au imunitate mai buna. Nu este in intregime un mit, dar nici nu ar trebui sa te bazezi pe asta in decizia ta.

In linii mari, recuperarea e mai usoara dupa o nastere naturala ( depinde insa foarte mult de medicul cu care nasti) Discuta cu medicul tau care e cea mai buna alegere, el a urmarit sarcina si stie cel mai bine, nu te grabi cu decizia, depinde de foarte multi factori ce decizie vei lua.

Daca te ajuta cu ceva, am vazut sute de nasteri iar daca as fi femeie, as prefera sa nasc prin cezariana laughing

| StudentLaMedicina a răspuns:

În foarte multe țări cezariana se face extraordinar de rar şi numai în situații de necesitate. Dacă ai nevoie de cezariană, asta trebuie să faci.

Dar naşterea naturală implică multe dureri, dar şi posibilitatea de a fi prezentă cu tot corpul la naştere. Recuperarea este infinit mai rapidă. Posibilitatea de alăptare este imediată. Dacă poți naşte natural şi nu sunt contraindicații e foarte bine să faci asta.