anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt cei mai periculosi aditivi alimentari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dragosh a răspuns:

Lista de E-uri:

E-100 nepericulos
E-101 nepericulos
E-102 periculos
E-103 nepericulos
E-104 nepericulos
E-105 nepericulos
E-110 nepericulos
E-111 nepericulos
E-120 periculos
E-121 nepericulos
E-122 nepericulos
E-123 foarte cancerigen
E-124 periculos
E-125 nepericulos
E-126 nepericulos
E-127 nepericulos
E-130 nepericulos
E-131 cancerigen
E-132 nepericulos
E-140 nepericulos
E-141 nepericulos
E-142 cancerigen
E-150 nepericulos
E-151 nepericulos
E-152 nepericulos
E-153 modificari gastrice
E-160 nepericulos
E-161 nepericulos
E-162 nepericulos
E-163 nepericulos
E-170 nepericulos
E-174 nepericulos
E-175 nepericulos
E-180 nepericulos
E-181 nepericulos
E-200 nepericulos
E-201 nepericulos
E-202 nepericulos
E-203 nepericulos
E-210 cancerigen
E-211 cancerigen
E-212 cancerigen
E-213 cancerigen
E-214 cancerigen
E-215 cancerigen
E-216 cancerigen
E-217 cancerigen
E-220 distruge B12
E-221 modificari gastrice
E-222 modificari gastrice
E-223 modificari gastrice
E-224 modificari gastrice
E-226 modificari gastrice
E-230 periculos
E-232 periculos
E-233 periculos E-236 nepericulos
E-237 nepericulos
E-238 nepericulos
E-239 cancerigen
E-240 tulburari
E-241 tulburari
E-250 periculos
E-251 periculos
E-252 periculos
E260... E268 nepericulos
E-300 nepericulos
E301... E309 nepericulos
E-311 periculos
E-312 periculos
E-320 colesterol
E-321 colesterol
E-322 nepericulos
E325... E327 nepericulos
E-330 cel mai cancerigen
E331... E337 nepericulos
E338... E341 modificari gastrice
E400... E404 nepericulos
E-406 nepericulos
E-407 modificari gastrice
E-408 nepericulos
E-410 nepericulos
E-411 nepericulos
E-413 nepericulos
E-414 nepericulos
E-420 nepericulos
E-421 nepericulos
E-422 nepericulos
E-440 nepericulos
E-450 modificari gastrice
Am mai publicat odata lista asta.mergea mai bine aici.scuzehappy

10 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Asa cum am mai scris cele mai bune date le gasesti pe http://raul-tm.blogspot.com/2007/09/e-uri-rele-e-uri-bune_20.html

| sorinadiet a răspuns:

...ma rog, ar fi trebuit tradus, dar pentru cei care stiu limbi straine (engleza-franceza) iata un link profesional... de la cei care se ocupa cu asta...
http://www.eufic.org/......additives/
Este totusi multa isterie in treaba asta cu aditivii, E-urile, comploturile la nivel mondial, samd... Multi dintre cei mai incriminati aditivi sunt cunoscuti ca substante de baza sau aditivi si in industria medicamentelor (glutamatul, acidul citric), fiind substante pe care le produce si organismul nostru...Este buna prudenta, dar hai sa ne informam corect!
O intrebare serioasa se pune totusi, exista cineva (capabil) un individ, sau un organism care sa se ocupe si la noi in tara cu supravegherea, controlul a ceea ce se intampla in industria alimentara? eu nu stiu decat OPC care are prea multe trebi ca sa ma pot bizui in continuare pe el!

| cutache a răspuns:

E952 interzis in SUA, Anglia dar in Romania este permis!

| florinmarius a răspuns:

Am o lista cu cei mai buni aditivi si cei care nu sunt buni faimoasele ee-uri precizez k cei buni sunt 20 iar cei nocivi sunt 300 sunt descrisi intr-o revista dar e prea mult de scris aici o zi buna

| just|breathe a răspuns:

Pai ...stiu doar ca e 330 este cel mai cancerigen si reprezinta acidul citric (care se gaseste din pacate cam peste tot...)si e 123 este aproape la fel de pericolos...Sunt multe e-uri... dar astea mi-au ramas mie in minte ca fiind mai importante.happy.

| mircea a răspuns:

Toti aditivii alimentari sunt foarte periculosi. De ce toti? Sunt convins ca niciodata, adaugarea de elemente artificiale in alimente va fi nociva.In folosul omului, nu poate fi decat un aliment exclusiv natural pentru ca acel aliment trebuie sa fie rezultatul evolutie naturale a intregului biosistem si nu un surogat periculos pentru sanatate, dar aspectos, numai bun de umplut buzunarele afaceristilor fara scrupule. Cel mai bun exemplu este aparitia sindromului "vacii nebune", sindrom despre care nu se vorbeste tocmai pentru ca la baza aparitie lui stau utilizarea fara discernamant si nu ca urmare a unor cercetari minutioase, a aditivilor in alimentatia bovinelor, cat si a plantelor modificate genetic. Se pare ca amestecul este cu mult mai periculos decat o bomba atomica pentru ca mori chinuri si dupa indelungi suferinte.

| mirvald a răspuns:

Tot ceea ce nu este natural este periculos.

| madutza_7492 a răspuns:

Nu stiu sory

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nitritii si colorantii sintetici

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E-urile in general si in special E300