| tinutZza95 a întrebat:

Care sunt consecintele netratarii candidozei vaginale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Daca sistemul imunitar cedeaza, infectia se raspandeste in tot corpul si apar simptome ca: oboseala, ameteala, dezorientare, lipsa puterii de concentrare, schimbarea dispozitiei, dureri de cap, depresie, dureri de urechi, tuse, surzenie, lacrimarea sau senzatia de ardere la nivelul ochilor, dureri musculare, iritabilitate, pofta de dulciuri, eczema, psoriazis, multiple alergii, infectii fungice, sensibilitate crescuta la mancare si substante chimice.


Complicatii posibile ale candidozei :

Infectii cronice sau recurente pot sa apara in urma unui tratament inadecvat, reinfectarii, sau unei alte boli de baza. Infectiile secundare pot sa apara. Gratajul intens sau prelungit poate provoca zgarierea pielii vulvei pentru facand-o mult mai susceptibila la candidoza.

1 răspuns:
| Sim0 a răspuns:

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala. Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie. O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.