| sorynna a întrebat:

Care sunt diferentele intre durerea de ovar si durerile de apendice? Ma doare in partea dreapta jos dar nu stiu ce am. Nu am greturi si alte simptome pe care le-am citit in cazut apendicitei.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Durerea evolueaza rapid atunci cand este vorba de apendice, adica din ce in ce mai rau.Nu trebuie sa stai pana incep greturile si varsaturile pentru ca asta se intampla in stadii avansate.
Stand intinsa pe spate iti ridici si iti flexezi usor piciorul drept si apesi in zona apendicelui(daca stii unde e localizat). Ar trebui sa doara tare daca sunt probleme.
Insa cel mai bine ar fi sa te vada medicul de familie. E greu sa faci singura diferenta.Multa sanatate!

| smaranditza a răspuns:

In primul rand, imi pare tare rau ca treci prin asemenea dureri!
Apoi, e bine de stiut ca in prima faza, durerile de apendice si cele de ovare sunt ff asemnatoare; se pot chiar confunda; eu as zice ca cel mai bine mergi la un medic ginecolog(e mai dificil doar in cazul in care mai esti virgina.
Ai mare grija si te rog nu trata cu indiferenta!

| loredanna a răspuns:

Pai la apendicita stiu ca iti amorteste si picioul stang.palpeaza si tu cu mana si observa unde te doare ovarul e mai jos, aproape de... dar totodata poti sa faci confuzie.eu am patit-o, m-am dus la spital cu dureri crezand ca e apendicita dar de fapt era ovarul drept. cel mai bine faci o ecografie si atunci nu mai ai dubii. pupici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine-nteles ca tot la medic ajungi dar hai sa-mi dau si eu cu parerea pentru ca sint si eu "lume". De obicei, apendicita este insotita de senzatii de greata si in unele cazuri nu te doare in nici o parte. Dureri de cap, vomiti de rupi si atit.Sanatate.

| AdelinaTimis a răspuns:

Pentru durerile de ovar poti sa te uiti aici: http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-ovar.php. Sper sa te lamuresti. Daca totusi crezi ca e de la apendice te poti uita si aici : http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-apendice.php.
Oricum, cel mai bine e sa mergi la doctor.