anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt efectele benefice ale consumului de telina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Telina este un tonic imunitar, scade tensiunea arteriala, detoxifica organismul, regleaza disfunctiile hormonale, este un bun cicatrizant si un bun diuretic, este buna pentru creier, imbunatateste functiile sexuale.

mlm
| mlm a răspuns:

Telina este un tonic imunitar,scade tensiunea arteriala,detoxifica organismul,regleaza disfunctiile hormonale,este un bun cicatrizant si un bun diuretic,este buna ptr creier,imbunatateste functiile sexuale.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Telina contine vitamina A, B, C si diferite saruri minerale.Se foloseste in retentie urinara, boli de rinichi, raguseala, laxativ, diuretic, astenie, dermatoze, diabet, guta, reumatism, obezitate. Ajuta la cresterea rezistentei organismului.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Telina are multe calitati cum ar fi:
Telina, un tonic al sistemului imunitar

Sunteti tentati poate sa credeti ca telina este doar o leguma banala, dar nu este asa. Pe langa faptul ca multe mancaruri n-ar mai fi la fel fara ea, are si niste proprietati medicale despre care vom vorbi in randurile care urmeaza.



Telina contine vitamina A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu etc. In scop terapeutic, se folosesc radacinile tuberizate, frunzele si semintele cunoscutei legume.

Scade tensiunea arteriala
Daca suferiti de hipertensiune, consumati cu incredere telina ca tratament adjuvant. Are proprietatile necesare pentru a va ajuta. Ele sunt cunoscute inca din Antichitate si este atestata utilizarea telinei atat in Imperiul Roman, cat si in China. Mai nou, la Universitatea din Chicago s-au facut cercetari care au confirmat ca telina contine substante care echilibreaza presiunea sangelui (prin relaxarea vaselor sangvine).

Detoxifica organismul
Cu totii avem momente cand ne simtim organismul incarcat cu substante nocive. In astfel de cazuri sunt indicate curele cu telina. Daca se poate, cat mai multa telina in stare cruda. De asemenea, consumul de telina creste nivelul imunitatii. Astfel, va veti imbolnavi mai rar si bolile vor trece mai usor.

Calciul, magneziul si potasiul actioneaza si ele in aceste situatii. Cei care sufera de anemii stiu deja ca telina ii ajuta sa obtina un echilibru al valorilor fierului si magneziului din organism. Persoanele care au valori mari ale colesterolului trebuie sa adauge la dieta zilnica si telina daca isi doresc o remediere sigura si fara reactii secundare a problemei.

Efectul tonic si fortifiant aparut in urma unei cure cu telina se datoreaza stimularii glandelor suprarenale, reducerii hormonului de stres si relaxarii vaselor sangvine.

Regleaza disfunctiile hormonale
Cercetatori din mai multe tari (Japonia, Rusia, China) au analizat compozitia telinei si au concluzionat ca este un excelent reglator hormonal atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. In cazul femeilor, combate dismenoreea, infertilitatea si le ajuta sa depaseasca mai usor tulburarile provocate de menopauza.

Sucul de telina combate frigiditatea si impotenta. Telina creste nivelul androsteronului, un hormon produs de barbati care este eliberat sub forma de feromoni. Acestia stimuleaza atractia sexuala. Tot datorita capacitatii de reglare hormonala, telina contribuie la prevenirea sau tratarea unor boli de piele precum psoriazisul, forme diverse de acnee sau dermatoze alergice.

Cicatrizant si diuretic
Telina se poate folosi pentru o gama larga de rani, cicatrici, degeraturi, ulceratii, pentru ca are capacitati cicatrizante. Ba chiar da rezultate bune in cazul unor rani greu vindecabile. Datorita proprietatilor diuretice, telina se poate folosi si in tratarea afectiunilor renale (colica, litiaza), cardiace (edeme cardiace) si pentru diabetici (are proprietati hipoglicemice).

Din motivele expuse mai sus, telina este indicata si in curele de slabire si tratarea obezitatii. De asemenea, telina este un ajutor de nadejde si in caz de retentie urinara, artrita si guta, raguseala, inflamatii, tuse, lipsa poftei de mancare. Aceasta leguma este si un cunoscut vermifug, folosit intens in medicina traditionala.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

E ca "sangele de taur". Buna pentru femei, daca o mananca barbatii"))

| CrucifiedCountess a răspuns:

Cica ar fi buna pentru potenta barbatului(frunzele).

Alte răspunsuri
| mutascu a răspuns:

Dupa cateva cautari am gasit ceva mai explicit despre telina pe http://www.de-slabit.com/2012/04/telina.html

| poisonouscherry a răspuns:

Extractul din semintele de telina e folosit in tratamentul afectiunilor inflamatorii.telina ajuta la eliminarea toxinelor din organism, e recomandata in cazul lipsei poftei de apetit, pentru oboseala si tusehappy