Proprietati antispasmodice, anestetice, dezinfectante si antiinflamatorii.
Infuzia de musetel calmeaza spasmele muschilor stomacului provocate de gastritele si colitele insotite de colici. Azulenul din uleiul de musetel prezinta un efect favorabil in unele stari alergice, astmul bronsic al copiilor. Proprietatile antiseptice si bactericide ale musetelului sunt mult apreciate in medicina stiintifica. Infuzia de musetel se recomanda contra diareei si, in general, in toate afectiunile stomacului si intestinelor, de cele mai multe ori in asociatie cu frunze de menta. O actiune binefacatoare aduce si in bolile de ficat.
Datorita proprietatilor antiseprice (calmeaza durerile si reduce inflamatiile), musetelulu se foloseste extern sub forma de cataplasme, clisme, gargara si bai in diferite afectiuni. Ranile cu puroi, arsurile, hemoroizii, durerile de gat, diferitele ulceratii ale pielii, leucoreea, abcesele dentare, conjunctivita etc. sunt influentate in bine de musetel.
Unele eczeme zemuinde sunt ameliorate daca se presara pe ele flori de musetel pulverizate.
Parul spalat cu musetel capata un aspect matasos si in acelasi timp isi intareste radacina. De asemenea, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Detalii gaseşti aici http://www.terapii-naturiste.com/plante/plante_medicinale/musetelul.htm
Ceaiul de musetel are efecte benefice extraordinare.Este recomandat celor care sufera de diabet, Musetelul este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac. Este folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar cu uz intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia. Se foloseste si in compozitia sampoanelor pentru luciul oferit parului.http://www.medicina-naturista.ro/......ndare.html
Este foarte bun pentru organism ceaiul de musetel...
nu stiai ca musetelul e o planta medicinala?